redakce Prima FRESH

Šťouchané brambory se slaninou a zkaramelizovanou cibulkou

Moje hodnocení
10x

Další ze stálic lidové kuchyně, která byla kdysi běžným týdenním jídlem či mohla rozmarně zafungovat jako příloha. Ale luxus to prostě je – za pár korun i chvil.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte v mírně osolené vodě. Mezitím v pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohněda. Pak přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a nechte ji vyškvařit.
  2. Uvařené brambory slijte, rozmačkejte je, promíchejte s teplým mlékem na požadovanou hustotu, přidejte cibulku se slaninou a nasekanou pažitku, dobře promíchejte a je-li třeba, osolte.

PRIMA TIP: Místo klasické cibule můžete použít také pórek nebo jarní cibulku, ty však nerestujte dozlatova, ale jen dosklovata.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty