Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šťouchané brambory se slaninou a zkaramelizovanou cibulkou
Další ze stálic lidové kuchyně, která byla kdysi běžným týdenním jídlem či mohla rozmarně zafungovat jako příloha. Ale luxus to prostě je – za pár korun i chvil.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte v mírně osolené vodě. Mezitím v pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohněda. Pak přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a nechte ji vyškvařit.
- Uvařené brambory slijte, rozmačkejte je, promíchejte s teplým mlékem na požadovanou hustotu, přidejte cibulku se slaninou a nasekanou pažitku, dobře promíchejte a je-li třeba, osolte.
PRIMA TIP: Místo klasické cibule můžete použít také pórek nebo jarní cibulku, ty však nerestujte dozlatova, ale jen dosklovata.