Suroviny
- wagyu steak (steaky wagyu z podplečí) 2 ks
- hlíva královská
- wasabi
- bobkový list
- sójová omáčka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do rozpáleného grilu na 220 °C dejte opéct na čtvrtky nakrájenou hlívu, kterou předtím osolte a opepřete, pro provonění přidejte bobkový list.
- Maso osote a opeřete a pečte z obou stran, čím méně, tím lépe. Maso by mělo zůstat rare, tedy krvavé, jen s křupavou krustou na povrchu. Těsně před koncem lehce pokapejte sójovou omáčkou.
- Na prkénko nandejte hlívu, vločkovou sůl, drcený pepř a pastu wasabi. Nakonec přidejte na plátky nakrájené maso.
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: