Wagyu je původem typ hovězího masa z Japonska, které je typické svým výrazným tukovým mramorováním. A právě díky vysokému obsahu tuku jsou steaky neuvěřitelně šťavnaté a plné chuti, doslova se rozplývají na jazyku. Prémiové surovině sluší ta nejjednodušší úprava, která dá vyniknout právě chuti masa. Zdeněk Pohlriech sáhnul po českém wagyu hovězím mase a připravil ho na grilu s nevšední přílohou.
Postup přípravy
-
Do rozpáleného grilu na 220 °C dejte opéct na čtvrtky nakrájenou hlívu, kterou předtím osolte a opepřete, pro provonění přidejte bobkový list.
-
Maso osote a opeřete a pečte z obou stran, čím méně, tím lépe. Maso by mělo zůstat rare, tedy krvavé, jen s křupavou krustou na povrchu. Těsně před koncem lehce pokapejte sójovou omáčkou.
-
Na prkénko nandejte hlívu, vločkovou sůl, drcený pepř a pastu wasabi. Nakonec přidejte na plátky nakrájené maso.
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 2
Zdroj:
FTV Prima / Hermina Press
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 3
Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha 3
Zdroj:
FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: