Zdeněk Pohlreich

Steak z českého wagyu s houbami a wasabi podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
3x

Wagyu je původem typ hovězího masa z Japonska, které je typické svým výrazným tukovým mramorováním. A právě díky vysokému obsahu tuku jsou steaky neuvěřitelně šťavnaté a plné chuti, doslova se rozplývají na jazyku. Prémiové surovině sluší ta nejjednodušší úprava, která dá vyniknout právě chuti masa. Zdeněk Pohlriech sáhnul po českém wagyu hovězím mase a připravil ho na grilu s nevšední přílohou.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do rozpáleného grilu na 220 °C dejte opéct na čtvrtky nakrájenou hlívu, kterou předtím osolte a opepřete, pro provonění přidejte bobkový list.
  2. Maso osote a opeřete a pečte z obou stran, čím méně, tím lépe. Maso by mělo zůstat rare, tedy krvavé, jen s křupavou krustou na povrchu. Těsně před koncem lehce pokapejte sójovou omáčkou.
  3. Na prkénko nandejte hlívu, vločkovou sůl, drcený pepř a pastu wasabi. Nakonec přidejte na plátky nakrájené maso.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty