Najděte si recept
Na co máte chuť?

Steak s hříbkovým máslem
Chystáte valentýnskou večeři při svíčkách? Prostě romantiku jak hrom? Udělejte steak! U mužského pohlaví úspěch zaručen! Manžel, jakmile jen vyndám z lednice svíčkovou (jediný kus masa, který pozná), tak celý zjihne a oči se mu rozzáří, že tak chudákovi nezářily ani na naší svatbě :).
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Na steak:
- steak z telecí kýty 2 ks
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- Olivový olej 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Rozmarýn 3 větvičky
- Máslo 50 g
- sušené hříbky 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslo s hříbky: houby namočte přes noc a druhý den uvařte doměkka. Sceďte a posekejte nadrobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh fólie a dejte vychladit.
- Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě odležet minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany je minutu a půl opékejte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
- Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.
- Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.
Steak s hříbkovým máslem, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč