Suroviny
- telecí kýta (steak) 2 ks
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 3 větvičky
- máslo 50 g
- houby (sušené hříbky) 2 lžíce
Postup přípravy
- Máslo s hříbky: houby namočte přes noc a druhý den uvařte doměkka. Sceďte a posekejte nadrobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh fólie a dejte vychladit.
- Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě odležet minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany je minutu a půl opékejte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
- Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.
- Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.