návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Steak s hříbkovým máslem

4 porce
do 30 minut
Steak s hříbkovým máslem
Autor: Kitchen and the City Steak s hříbkovým máslem
Chystáte valentýnskou večeři při svíčkách? Prostě romantiku jak hrom? Udělejte steak! U mužského pohlaví úspěch zaručen! Manžel, jakmile jen vyndám z lednice svíčkovou (jediný kus masa, který pozná), tak celý zjihne a oči se mu rozzáří, že tak chudákovi nezářily ani na naší svatbě :).
Reklama

Suroviny (4 porce)

Na steak:

Reklama

Postup

  1. Máslo s hříbky: houby namočte přes noc a druhý den uvařte doměkka. Sceďte a posekejte nadrobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh fólie a dejte vychladit.
  2. Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě odležet minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany je minutu a půl opékejte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
  3. Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.
  4. Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.
Reklama

Steak s hříbkovým máslem  Foto: Steak s hříbkovým máslem, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama