Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
- Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
- Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
- Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.
PRIMA TIP: Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.