Suroviny
- hladká mouka 300 g
- máslo 150 g + na vymazání formy
- vejce 2 ks
- mléko 200 ml
- cukr 50 g
- ořechy (vlašské, mandle, lískové) 180 g
- ořechy (navíc na posypání) 1 hrst
- kypřicí prášek 2 lžičky
- med (k podávání)
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
- Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
- Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
- Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.
PRIMA TIP: Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.
Šťavnatý ořechový chlebíček 2 Zdroj: akademiekvality.cz