Akademiekvality.cz

Šťavnatý ořechový chlebíček

Moje hodnocení
6x

Ořechy obsahují důležité vitaminy a minerály a mají také vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků. Už jste určitě zaslechli i to, že jsou skvělou alternativou sladkostí. Když vás honí mlsná, můžete sáhnout po oříšcích. Můžete po nich sáhnout i v případě, že se rozhodne upéct náš ořechový chlebíček. Upečený je raz dva, krásně voní a s medem je zkrátka neodolatelný.

8 porcí
60 minut

Suroviny

  • hladká mouka 300 g
  • máslo 150 g + na vymazání formy
  • vejce 2 ks
  • mléko 200 ml
  • cukr 50 g
  • ořechy (vlašské, mandle, lískové) 180 g
  • ořechy navíc na posypání 1 hrst
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • sůl 1 lžička
  • med k podávání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
  3. Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
  4. Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
  5. Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.

PRIMA TIP: Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty