Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem

4 porce
do 1 hodiny
Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem
Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem Autor: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Halloumi je vynikající polotvrdý sýr pocházející z Kypru. Tvar udrží i potom, co se tepelně upraví, ale bývá velmi slaný. Salát a maso proto zbytečně moc nesolte. Do salátu se skvěle hodí mangold, kadeřavá kapusta či špenát, které obsahují vitamin K a C, vlákninu a kyselinu listovou.
Reklama

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...
Reklama

Postup

  1. V míse promíchejte 1 lžíci oleje, 1 lžíci citronové šťávy, drcený česnek a mátu. Maso nakrájejte na 1,5cm kostky a obalte je ve směsi. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut v lednici marinovat.
  2. Čočku propláchněte a nechte okapat. Sýr nakrájejte na stejně velké kostky a napichujte je střídavě s masem na špízky. Opékejte je na středním stupni na velké grilovací či nepřilnavé pánvi zhruba 4–5 minut, až bude maso propečené. Odstavte, zakryjte alobalem a nechte 2–3 minuty odležet.
  3. Mezitím prošlehejte ve velké míse zbylý olej se zbylou citronovou šťávou, octem a hořčicí. Celer nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno a přimíchejte s čočkou k zálivce. Nechte zhruba 5 minut odstát, aby se chutě prolnuly.
  4. Rajčata přepulte. Mangold zbavte tvrdého řapíku a listy nakrájejte nahrubo. Vmíchejte do salátu, osolte, opepřete a podávejte se špízky a měsíčkem citronu.
Reklama

Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem  Foto: Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem; foto: kuchařka Pravé a lahodné jídlo

Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

Pravé a lahodné jídlo Foto:

Chrissy Freer

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama