reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Spanakoriso – řecká rýže se špenátem
Autor: iStock Spanakoriso – řecká rýže se špenátem

Spanakoriso – řecká rýže se špenátem

Hodnoceno: 8x
Zdravé, chutné a vydatné jídlo, jehož příprava nezabere déle než 40 minut, to je spanakorizo. V Řecku je velmi oblíbené a servíruje se jako hlavní chod, ale i jako příloha. Jí se samotné nebo s chlebem. Nejlepší na jeho přípravu je čerstvý špenát.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte cibuli a česnek na mírném ohni. Přidejte sůl, pepř, oregano a kopr nebo mátu. Dobře promíchejte.
  2. Přidejte rýži a krátce ji orestujte. Míchejte, aby se nepřipálila.
  3. Vmíchejte špenát a vodu nebo vývar, snižte plamen. Vařte 25–30 minut podle typu rýže.
  4. Před podáváním nechte odstát 15 minut. Na talíři zakápněte zbylým olivovým olejem.

PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete servírovat se skrojkem citronu, případně navrch nadrobit ovčí sýr feta.

Spanakoriso – řecká rýže se špenátem
Autor: iStock Spanakoriso – řecká rýže se špenátem

reklama

Související témata: špenát , rýže , Hlavní jídla , Řecká kuchyně

reklama