Suroviny
- celozrnná špaldová mouka 180 g
- vanilkový cukr (domácí) 2 lžíce
- kypřicí prášek do pečiva (bez fosfátů) 2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- vejce 2 ks
- bílý jogurt (hustý) 200 ml
- plnotučné mléko 200 ml
- ghí 1 lžíce
- marmeláda (nebo agáve / rýžový sirup)
Postup přípravy
- Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a solí.
- Ve větší míse smícháme mléko s jogurtem a postupně přisypáváme sypkou směs (metličkou je to nejlepší, nevzniknou hrudky).
- Jakmile máme těsto dokonale hladké, necháme jej 5 minut odpočinout. Pokud se vám bude těsto zdát hodně husté, přidejte trochu mléka.
- Rozehřejeme pánev na lívance a smažíme na přepuštěném másle.
- Podáváme zalité sirupem nebo namazané marmeládou.