Suroviny
Tip sommeliéra Martina Heřmánka
„K hlavnímu chodu můžeme podávat nejen tichá vína, ale také vína šumivá. Zvláště ke korýšům, měkkýšům a darům moře skvěle pasuje šumivé Mionetto Rosé díky své atraktivní svěží kyselince. Zkusit můžete ale také bílé víno Sauvignon Blanc značky „i heart“ se srdcem na etiketě, které se díky příjemné pikantní a ovocné chuti hodí k těstovinám s mořskými plody. Zvláště k rybám můžete také servírovat víno „i heart“ Rosé. Vůně má tóny lesního ovoce, především lesních jahod. V chuti je ovocné, lehčí s decentní kyselinkou a střední dochutí.“
Postup přípravy
- Než se pustíte do samotného vaření, důkladně slávky omyjte.
- Po omytí by měly zůstat zavřené. Špagety uvařte al dente podle instrukcí na obalu.
- Mezitím ve větší pánvi osmahněte cibulku s česnekem, přilijte cca 100 ml oleje a nechte zpěnit.
- Poté přidejte slávky a pár minut restujte. Vše podlijte bílým vínem a vyvařte, aby se odpařil alkohol.
- Do směsi přidejte nakrájenou papričku, rajčata a přilijte trochu vody.
- Vše společně duste ještě dalších pár minut.
- Směs smíchejte se špagetami, dochuťte solí, pepřem, bylinkami a šťávou z citronu.
- Na závěr vše zakápněte olivovým olejem.