Suroviny
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente neboli na skus.
- Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte oloupaný stroužek česneku. Jakmile zezlátne a olej je provoněný, česnek z pánve odstraňte, a naopak přihoďte nakrájenou cuketu. Orestujte ji lehce dozlatova, poté přidejte lístky bazalky a uvařené těstoviny.
- Vše promíchejte a po malé chvíli přidejte nastrouhaný sýr Provolone del Monaco a asi 2–3 lžíce uchované vody z vaření těstovin. Míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Servírujte ideálně na nahřátých talířích.
Buon Appetito!
Abyste dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny SASY.RE, sýry a další poctivých domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.
A pokud se vám už teď sbíhají sliny na dalších skvělé italské speciality, navštivte Salvatora přímo v Modřanech, přivítá vás s milým úsměvem, jižanskou pohostinností a ochutnáte u něj tu nejlepší neapolskou pizzu v Praze!
Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Modřany, PrahaBistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany
Interiér restaurace SASY.RE