Salvatore Iovino

Spagheti alla Nerano s cuketou a sýrem dle neapolského šéfkuchaře

Moje hodnocení
4x

Milujete italské jídlo? Vyzkoušejte klasický recept na špagety s cuketou a sýrem podle toho nejpovolanějšího z nejpovolanějších, neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina, který si otevřel skvělou a opravdovou neapolskou restauraci v Praze v Modřanech!

1 porce
30 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente neboli na skus.
  2. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte oloupaný stroužek česneku. Jakmile zezlátne a olej je provoněný, česnek z pánve odstraňte, a naopak přihoďte nakrájenou cuketu. Orestujte ji lehce dozlatova, poté přidejte lístky bazalky a uvařené těstoviny.
  3. Vše promíchejte a po malé chvíli přidejte nastrouhaný sýr Provolone del Monaco a asi 2–3 lžíce uchované vody z vaření těstovin. Míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Servírujte ideálně na nahřátých talířích.

Buon Appetito!

Abyste dosáhli opravdu té kouzelné a nezapomenutelné chuti, kterou znáte z Neapole, dbejte na kvalitu použitých surovin. Domácí těstoviny SASY.RE, sýry a další poctivých domácí suroviny dovezené z Neapole zakoupíte v Bistru SASY.RE v Horních Břežanech v Praze.

A pokud se vám už teď sbíhají sliny na dalších skvělé italské speciality, navštivte Salvatora přímo v Modřanech, přivítá vás s milým úsměvem, jižanskou pohostinností a ochutnáte u něj tu nejlepší neapolskou pizzu v Praze!

Restaurace SASY.RE, Hubičkova 888, Modřany, Praha Bistro SASY.RE, Náměstí na Sádkách 708, Dolní Břežany

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Salvatore Iovino


Přečtěte si také

Recepty