Masové koule
- mleté maso (mix hovězího a vepřového ) 500 g
- slanina 80 g
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- strouhanka 5 lžic
- vejce 1 ks
- bazalka 1 hrst
- olivový olej 6 lžic
- sůl
- pepř
Rajčatová omáčka
- olivový olej 2 lžíce
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- krájená rajčata (loupaná ) 800 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- bazalka 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vřít, uvařte špagety podle návodu.
- Do velké mísy dejte mleté maso. Slaninu nakrájejte na větší kostky a přidejte k masu.
- Šalotku a česnek zbavte slupky, nakrájejte nadrobno spolu s bazalkou a přidejte k masu.
- Stejně tak strouhanku, vejce, osolte a opepřete. Směs promíchejte a vytvořte masové koule.
- Na větší pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni koule opečte ze všech stran.
- Rozehřejte druhou pánev a přidejte olivový olej. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
- Přidejte na pánev a orestujte dosklovata. Zalijte loupanými rajčaty a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidejte nakrájenou bazalku.
- Hotové koule dejte provařit do omáčky, abyste měli jistotu, že nebudou uprostřed syrové.
- Špagety podávejte zalité omáčkou s čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Špagety s masovými koulemi 2 Zdroj: Kitchen Story