Špagety s masovými koulemi

Moje hodnocení
4x

Špagety s rajčaty u nás rozhodně vedou, ale pokud je ještě vylepšíte masovými kuličkami, nebudete litovat. Připravte si voňavou večeři pro dva! :)

4 porce
60 minut

Suroviny

  • špagety 500 g
  • parmazán 70 g

Masové koule

  • mix hovězího a vepřového mletého masa 500 g
  • slanina 80 g
  • šalotka 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • strouhanka 5 lžic
  • vejce 1 ks
  • bazalka 1 hrst
  • sůl, pepř
  • olivový olej 6 lžic

Rajčatová omáčka

  • olivový olej 2 lžíce
  • šalotka 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • loupaná krájená rajčata 800 g
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • sůl, pepř
  • bazalka 1 hrst

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vřít, uvařte špagety podle návodu.
  2. Do velké mísy dejte mleté maso. Slaninu nakrájejte na větší kostky a přidejte k masu.
  3. Šalotku a česnek zbavte slupky, nakrájejte nadrobno spolu s bazalkou a přidejte k masu.
  4. Stejně tak strouhanku, vejce, osolte a opepřete. Směs promíchejte a vytvořte masové koule.
  5. Na větší pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni koule opečte ze všech stran.
  6. Rozehřejte druhou pánev a přidejte olivový olej. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
  7. Přidejte na pánev a orestujte dosklovata. Zalijte loupanými rajčaty a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidejte nakrájenou bazalku.
  8. Hotové koule dejte provařit do omáčky, abyste měli jistotu, že nebudou uprostřed syrové.
  9. Špagety podávejte zalité omáčkou s čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty