Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky
Veganská verze klasického ragú bolognese vás překvapí! Chutná totiž opravdu skvěle a určitě si na ní pochutnají i masožrouti. Je to také spolehlivý způsob, jak si luštěniny zamilují děti, které je jinak odmítají. V téhle omáčce si čočku zamilují úplně všichni.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- celozrnné špagety 500 g
- řapíkatý celer 2 řapíky
- šalotka 1 ks
- česnek 3 stroužky
- mrkev 1 ks
- konzervovaná drcená rajčata 2 plechovky
- uvařená čočka 1 a 1/2 hrnku
- lahůdkové droždí 2 lžíce
- olivový olej
- cukr 1 lžička
- sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián) 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- drcené chilli (není nutné) 1 špetka
- červené víno 1/3 hrnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a restujte na mírném ohni 10 minut.
- Do pánve přimíchejte drcená rajčata, promíchejte a zalijte červeným vínem. Promíchejte a 10 minut povařte.
- Přidejte uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky. Dochuťte pepřem, solí a chilli dle chuti. Povařte dalších 10 minut a podávejte s uvařenými špagetami.
PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.