zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky
Autor: Česká veganská společnost Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky

Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky

Hodnoceno: 4x
Veganská verze klasického ragú bolognese vás překvapí! Chutná totiž opravdu skvěle a určitě si na ní pochutnají i masožrouti. Je to také spolehlivý způsob, jak si luštěniny zamilují děti, které je jinak odmítají. V téhle omáčce si čočku zamilují úplně všichni.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a restujte na mírném ohni 10 minut.
  2. Do pánve přimíchejte drcená rajčata, promíchejte a zalijte červeným vínem. Promíchejte a 10 minut povařte.
  3. Přidejte uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky. Dochuťte pepřem, solí a chilli dle chuti. Povařte dalších 10 minut a podávejte s uvařenými špagetami.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost

Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky
Autor: Česká veganská společnost Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky

reklama