Česká veganská společnost

Špagety s boloňskou omáčkou z hnědé čočky

Moje hodnocení
4x

Veganská verze klasického ragú bolognese vás překvapí! Chutná totiž opravdu skvěle a určitě si na ní pochutnají i masožrouti. Je to také spolehlivý způsob, jak si luštěniny zamilují děti, které je jinak odmítají. V téhle omáčce si čočku zamilují úplně všichni.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • celozrnné špagety 500 g
  • řapíkatý celer 2 řapíky
  • šalotka 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • mrkev 1 ks
  • konzervovaná drcená rajčata 2 plechovky
  • uvařená čočka 1 a 1/2 hrnku
  • lahůdkové droždí 2 lžíce
  • olivový olej
  • cukr 1 lžička
  • sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián) 1 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • drcené chilli (není nutné) 1 špetka
  • červené víno 1/3 hrnku

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a cukr a restujte na mírném ohni 10 minut.
  2. Do pánve přimíchejte drcená rajčata, promíchejte a zalijte červeným vínem. Promíchejte a 10 minut povařte.
  3. Přidejte uvařenou čočku, rozmačkaný česnek, lahůdkové droždí a bylinky. Dochuťte pepřem, solí a chilli dle chuti. Povařte dalších 10 minut a podávejte s uvařenými špagetami.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty