Suroviny
- červená paprika (ideálně podlouhlé kapie) 4 ks
- vejce 2 ks
- sýr (bulharský slaný bílý sýr (typ feta)) 180 g
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- kopr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- slunečnicový olej (na smažení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Obal
- vejce 1 ks
- kukuřičná mouka (mouka (jakákoli, například kukuřičná)) 4 lžíce
- strouhanka
Postup přípravy
- Rozehřejte gril v troubě na nejvyšší teplotu. Z opláchnutých paprik odkrojte vršky a zbavte je semeníku. Papriky ogrilujte, až slupka začne černat, obraťte je a nechte slupku zčernat i z druhé strany. Pak je nechte asi 30 minut chladnout, respektive zapařit v přikryté nádobě.
- Opatrně pak prsty stáhněte začernalou slupku a oloupané papriky jemně osolte.
- V misce rozšlehejte vejce, rozdrobený sýr, bylinky a česnek. Směsí opatrně naplňte papriky.
- Pak je obvyklým způsobem obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a osmažte ze všech stran v rozehřátém oleji, asi 5 minut z každé strany. Podávejte je nejlépe se zeleným salátem a čerstvým pečivem.
PRIMA TIP: První část receptu, tj. ogrilování a očištění paprik, si můžete udělat až den předem. Papriky získají unikátní, báječně sladkou chuť a dužina zvláční, bude mnohem lépe stravitelná.