redakce Prima FRESH

Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným

Moje hodnocení
11x

Obliba pirožků a různých plněných taštiček obvykle z nudlového těsta směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou zdatně konkuruje italským plněným těstovinám. Na Slovensku je obvyklá náplň s brynzou, kdy se pirožky podávají jen s vyškvařenou slaninou, ale vyzkoušet můžete i jemnou tvarohovou variantu. Výborně ji vyváží a doplní dušené zelí s pikantním uzeným.

4 porce
60 minut
slovenská

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Z mouky, vejce a soli vypracujte tuhé nudlové těsto a rozválejte ho. Promíchejte suroviny na náplň.
  2. Na polovinu rozváleného těsta klaďte lžičkou hromádky náplně ve stejnoměrných rozestupech. Přikryjte druhou polovinou těsta, okolo náplně těsto stlačte a pak rozkrájejte na čtverce.
  3. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vkládejte naplněné pirohy. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Podávejte je s dušeným zelím promíchaným s na kostičky nakrájeným uzeným.

Další tradiční i neznámé skvosty ze slovenské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty