zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným

Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným

Hodnoceno: 5x
Obliba pirožků a různých plněných taštiček obvykle z nudlového těsta směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou zdatně konkuruje italským plněným těstovinám. Na Slovensku je obvyklá náplň s brynzou, kdy se pirožky podávají jen s vyškvařenou slaninou, ale vyzkoušet můžete i jemnou tvarohovou variantu. Výborně ji vyváží a doplní dušené zelí s pikantním uzeným.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Z mouky, vejce a soli vypracujte tuhé nudlové těsto a rozválejte ho. Promíchejte suroviny na náplň.
  2. Na polovinu rozváleného těsta klaďte lžičkou hromádky náplně ve stejnoměrných rozestupech. Přikryjte druhou polovinou těsta, okolo náplně těsto stlačte a pak rozkrájejte na čtverce. 
  3. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vkládejte naplněné pirohy. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Podávejte je s dušeným zelím promíchaným s na kostičky nakrájeným uzeným.
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným

Další tradiční i neznámé skvosty ze slovenské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama