Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Obliba pirožků a různých plněných taštiček obvykle z nudlového těsta směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou zdatně konkuruje italským plněným těstovinám. Na Slovensku je obvyklá náplň s brynzou, kdy se pirožky podávají jen s vyškvařenou slaninou, ale vyzkoušet můžete i jemnou tvarohovou variantu. Výborně ji vyváží a doplní dušené zelí s pikantním uzeným.
4 porce
60 minut
slovenská
Postup přípravy
-
Z mouky, vejce a soli vypracujte tuhé nudlové těsto a rozválejte ho. Promíchejte suroviny na náplň.
-
Na polovinu rozváleného těsta klaďte lžičkou hromádky náplně ve stejnoměrných rozestupech. Přikryjte druhou polovinou těsta, okolo náplně těsto stlačte a pak rozkrájejte na čtverce.
-
V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vkládejte naplněné pirohy. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Podávejte je s dušeným zelím promíchaným s na kostičky nakrájeným uzeným.
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další tradiční i neznámé skvosty ze slovenské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: