Najděte si recept
Na co máte chuť?

Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným
Obliba pirožků a různých plněných taštiček obvykle z nudlového těsta směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou zdatně konkuruje italským plněným těstovinám. Na Slovensku je obvyklá náplň s brynzou, kdy se pirožky podávají jen s vyškvařenou slaninou, ale vyzkoušet můžete i jemnou tvarohovou variantu. Výborně ji vyváží a doplní dušené zelí s pikantním uzeným.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Těsto:
- hrubá mouka 200 g
- vejce 1/2 ks
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z mouky, vejce a soli vypracujte tuhé nudlové těsto a rozválejte ho. Promíchejte suroviny na náplň.
- Na polovinu rozváleného těsta klaďte lžičkou hromádky náplně ve stejnoměrných rozestupech. Přikryjte druhou polovinou těsta, okolo náplně těsto stlačte a pak rozkrájejte na čtverce.
- V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vkládejte naplněné pirohy. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Podávejte je s dušeným zelím promíchaným s na kostičky nakrájeným uzeným.