zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Slaný koláč s čekankou a sardinkami
Spouštím video za 5s.

Slaný koláč s čekankou a sardinkami

Hodnoceno: 0x
Slané koláče jsou velmi vděčné pohoštění. Hodí se na večírek, ale i jako rodinná večeře, zbytek si můžete dát k snídani nebo zabalit do krabičky do práce. Naplnit ho lze mnoha různými ingrediencemi a Karolína Kamberská se s námi podělila o nevšední, ale velmi chutnou kombinaci.
do 1,5 hodiny
1 koláč porce

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Těsto:

Postup

  1. Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem a když máte těsto ve formě drobenky, i rukama. Zpracujte do hladké koule, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na půl hodiny do chladničky.
  2. Sardinky očistěte – odkrojte z nich všechno, co nechcete jíst (hlavičky, ocasy, případně i páteř, pokud jsou větší). Očistěte i čekankové puky – odstraňte dřevnatou dolní část a případné povadlé listy, pak čekanku opláchněte, nechte okapat a pokrájejte na cca 1 cm široké proužky. Pokud je to třeba, operte a nechte okapat i lístky baby špenátu.
  3. Troubu rozpalte na 160 °C (horkovzduch) nebo na 180 °C (klasické pečení).
  4. Těsto rozválejte na velikost o trochu větší, než je koláčová forma, aby se dal vytvořit zvýšený okraj. Pak těsto vložte do formy a upravte okraj. Fetu nakrájejte na kostičky o hraně cca 1 cm. Těsto pak poklaďte kostkami fety, kousky čekanky a špenátu a paprskovitě rozložte sardinky. Smíchejte si ve velkém hrnku vajíčka, smetanu, hořčici, sůl, pepř a muškátový oříšek. Tuto směs pak rovnoměrně nalijte na koláč a ještě lžící trochu upravte, aby byla rovnoměrně rozprostřená. Pečte dozlatova, bude to trvat cca 45 minut.
  5. Mezitím si připravte salát. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience na zálivku a těsně před podáváním promíchejte se salátovými lístky.
  6. Jednotlivé řezy na talíři ozdobte lístečky čerstvého tymiánu a podávejte s listovým salátem.

Slaný koláč s čekankou a sardinkami  Foto: Slaný koláč s čekankou a sardinkami ; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu