návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sladkokyselý sterilovaný květák

Hodnoceno: 0x
17 sklenic porcí
do 1 hodiny
Sladkokyselý sterilovaný květák
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Sladkokyselý sterilovaný květák
V zimě se bude sterilovaný květák rozhodně hodit! Nakupte si krásné kousky a připravte je ve sladkokyselém nálevu :)

Cukru a soli dejte podle chuti. Záleží, jak nálev máte nejraději. Pro pikantnost můžete do sklenic přidat chilli papričky.

Suroviny (17 sklenic porcí)

Postup

  1. Květák omyjte, zbavte listů a rozeberte na růžice. Větší překrájejte klidně na čtvrtiny.
  2. Skládejte je raději košťálky dovnitř, půjde to tak lépe.
  3. Zalijte lákem a uzavřete pevně víčky.
  4. Sterilujte 25 minut při 85–90 °C .

Sladkokyselý sterilovaný květák 2 Foto: Sladkokyselý sterilovaný květák; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto:

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“