Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem

Moje hodnocení
14x

Obliba naložených kyselých rybek je patrná především na severu Evropy. Potkáte je v Polsku, v Německu, ale i ve všech skandinávských zemích. U nás mají v lahůdkářských pultech také své místo jisté, a proto se můžeme inspirovat a vyzkoušet výborný nordický recept na skvělý salát z matjesů.

3 porce
30 minut
skandinávská

Suroviny

  • červená řepa, uvařená nebo upečená doměkka 250 g
  • matjesy v oleji 200 g
  • menší červená cibule 1/2 ks
  • kyselé okurky 2 ks
  • jablko 1/2 ks
  • vejce uvařené natvrdo 2 ks
  • olej 1 lžíce
  • jablečný ocet 1 lžíce
  • cukr krupice 1 lžička
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • crème fraîche (crème fraîche nebo zakysaná smetana) 4 lžíce
  • kopr (čerstvý kopr) 2 snítky

Postup přípravy

  1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Matjesy slijte a nakrájejte na kostičky. Jablko zbavte jádřince, cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami a vejci natvrdo nakrájejte na malé kostičky.
  2. V míse promíchejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř, zašlehejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a poté zálivku lehce promíchejte se salátem.
  3. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr a podávejte nejlépe s tmavým žitným chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty