zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem
Autor: iStock Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem

Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem

Hodnoceno: 9x
Obliba naložených kyselých rybek je patrná především na severu Evropy. Potkáte je v Polsku, v Německu, ale i ve všech skandinávských zemích. U nás mají v lahůdkářských pultech také své místo jisté, a proto se můžeme inspirovat a vyzkoušet výborný nordický recept na skvělý salát z matjesů.
do 30 minut
3–4 porce

reklama

Postup

  1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Matjesy slijte a nakrájejte na kostičky. Jablko zbavte jádřince, cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami a vejci natvrdo nakrájejte na malé kostičky.
  2. V míse promíchejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř, zašlehejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a poté zálivku lehce promíchejte se salátem.
  3. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr a podávejte nejlépe s tmavým žitným chlebem.
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem
Autor: iStock Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem

reklama