redakce Prima FRESH

Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem

Moje hodnocení
19x

Obliba naložených kyselých rybek je patrná především na severu Evropy. Potkáte je v Polsku, v Německu, ale i ve všech skandinávských zemích. U nás mají v lahůdkářských pultech také své místo jisté, a proto se můžeme inspirovat a vyzkoušet výborný nordický recept na skvělý salát z matjesů.

3 porce
30 minut
skandinávská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Matjesy slijte a nakrájejte na kostičky. Jablko zbavte jádřince, cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami a vejci natvrdo nakrájejte na malé kostičky.
  2. V míse promíchejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř, zašlehejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a poté zálivku lehce promíchejte se salátem.
  3. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr a podávejte nejlépe s tmavým žitným chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty