Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem
Zdroj: iStock
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem
Zdroj:
iStock
Obliba naložených kyselých rybek je patrná především na severu Evropy. Potkáte je v Polsku, v Německu, ale i ve všech skandinávských zemích. U nás mají v lahůdkářských pultech také své místo jisté, a proto se můžeme inspirovat a vyzkoušet výborný nordický recept na skvělý salát z matjesů.
3 porce
30 minut
skandinávská
Postup přípravy
-
Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Matjesy slijte a nakrájejte na kostičky. Jablko zbavte jádřince, cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami a vejci natvrdo nakrájejte na malé kostičky.
-
V míse promíchejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř, zašlehejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a poté zálivku lehce promíchejte se salátem.
-
Nakonec vmíchejte nasekaný kopr a podávejte nejlépe s tmavým žitným chlebem.
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem 2
Zdroj: iStock
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a koprem 2
Zdroj:
iStock