Suroviny
- brambory (nejlépe typu A) 4 ks
- matjesy v oleji 300 g
- kyselé okurky 2 ks
- jablka 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- citronová šťáva 1/2
- sůl
- kopr 3 snítky
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Matjesy nakrájejte na velikost sousta. Okurky nakrájejte na tenká půlkolečka a jarní cibulky na šikmé tenké plátky i se zelenou částí. Jablko nakrájejte na menší kousky i se slupkou.
- Všechny ingredience dejte do mísy, zalijte olejem a šťávou z citronu, osolte a opepřete podle chuti a vše jemně promíchejte, aby se brambory nerozpadly.
- Salát dozdobte nasekaným čerstvým koprem.