Suroviny
- cibule (větší) 2 ks
- olej
- kuřecí stehno 2 ks
- rajský protlak 4 lžíce
- uzená paprika 1 lžička
- vinný ocet 2 lžíce
- chilli 1 špetka
- vývar (podle potřeby nebo voda)
- sůl
- bageta
- nakládané okurky
Článek
10x neodolatelný sendvič
Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...
Postup přípravy
- Na oleji nechte v malém rendlíku lehce zezlátnout na půlkolečka nakrájenou cibuli.
- K cibuli přidejte kuřecí stehna a nechte je ze všech stran zatáhnout.
- K masu přidejte uzenou papriku, protlak, vinný ocet, špetku chilli a trochu soli a promíchejte.
- Vše zalijte vývarem (nebo vodou) jen tak, aby bylo maso ponořené, přiklopte pokličkou a pomalu duste asi 30 minut.
- Potom sundejte pokličku a obsah rendlíku nechte za občasného míchání redukovat tak dlouho, až zůstane jen rozpadající se maso v troše omáčky. Pozor, v této fázi se směs ráda připaluje, takže opravdu choďte promíchávat.
- Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna a odstraňte kosti. Na sendvič nařízněte housku, přidejte do ní na kolečka nakrájenou okurku a vrchovatě masa.