Suroviny
- květák (velký ) 1 ks
- olivový olej
- quinoa (propláchnutá) 200 g
- hladkolistá petržel (otrhané lístky) 1 malý svazek
- granátové jablko (zrníčka z 1 granátového jablka)
Zálivka
- melasa (z granátového jablka) 1 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- česnek (oloupaný a rozdrcený) 1 stroužek
- extra virgin olivový olej 6 lžic
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Růžičky květáku dejte na pečicí plech a zakápněte trochou olivového oleje. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se květák pěkně obalil olejem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut s jedním promícháním v polovině pečení. Květák by měl začít místy hnědnout. Jakmile je hotový, vyjměte plech z trouby.
- Mezitím připravte quinou podle návodu na obalu. Slijte veškerou přebytečnou vodu.
- Suroviny na zálivku se špetkou soli a pepře důkladně prošlehejte metličkou nebo vidličkou. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
- Do velké servírovací mísy dejte uvařenou quinou a upečený květák. Přelijte zálivkou a vmíchejte petrželku. Posypte zrníčky z granátového jablka a podávejte.
PRIMA TIP: Zrníčka granátového jablka překypují vitaminem C, který povzbudí váš imunitní systém, a vitaminem K důležitým pro zdravé kosti a krev. Působí proti bakteriím, podporují srdce a snižují krevní tlak. Navíc prý fungují jako afrodiziakum!