Chutně a rychle

Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem

Moje hodnocení
4x

Pečením získá košťálová zelenina, jako je květák, brokolice, zelí nebo kapusta, intenzivnější chuť, zesládne a na okrajích téměř zkaramelizuje. Připravíte-li květák tímto způsobem a přihodíte ho do zálivky s melasou z granátových jablek, mohli byste tím obrátit na víru nejednoho zapřisáhlého nepřítele květáku. Vznikne lahodný, pulzující salát, který se krásně snoubí s pomalu pečeným jehněčím, grilovaným kuřetem nebo sýrem halloumi.

4 porce
60 minut
386 kcal
arabská

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Růžičky květáku dejte na pečicí plech a zakápněte trochou olivového oleje. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se květák pěkně obalil olejem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut s jedním promícháním v polovině pečení. Květák by měl začít místy hnědnout. Jakmile je hotový, vyjměte plech z trouby.
  3. Mezitím připravte quinou podle návodu na obalu. Slijte veškerou přebytečnou vodu.
  4. Suroviny na zálivku se špetkou soli a pepře důkladně prošlehejte metličkou nebo vidličkou. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
  5. Do velké servírovací mísy dejte uvařenou quinou a upečený květák. Přelijte zálivkou a vmíchejte petrželku. Posypte zrníčky z granátového jablka a podávejte.

PRIMA TIP: Zrníčka granátového jablka překypují vitaminem C, který povzbudí váš imunitní systém, a vitaminem K důležitým pro zdravé kosti a krev. Působí proti bakteriím, podporují srdce a snižují krevní tlak. Navíc prý fungují jako afrodiziakum!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chutně a rychle

Gordon Ramsay Chutně a rychle

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty