Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem
Suroviny (4 porce)
- velký květák 1 ks
- olivový olej
- quinoa, propláchnutá 200 g
- hladkolistá petržel, otrhané lístky 1 malý svazek
- zrníčka z 1 granátového jablka
Zálivka:
- melasa z granátového jablka 1 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- česnek, oloupaný a rozdrcený 1 stroužek
- extra panenský olivový olej 6 lžic
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Růžičky květáku dejte na pečicí plech a zakápněte trochou olivového oleje. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se květák pěkně obalil olejem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut s jedním promícháním v polovině pečení. Květák by měl začít místy hnědnout. Jakmile je hotový, vyjměte plech z trouby.
- Mezitím připravte quinou podle návodu na obalu. Slijte veškerou přebytečnou vodu.
- Suroviny na zálivku se špetkou soli a pepře důkladně prošlehejte metličkou nebo vidličkou. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
- Do velké servírovací mísy dejte uvařenou quinou a upečený květák. Přelijte zálivkou a vmíchejte petrželku. Posypte zrníčky z granátového jablka a podávejte.
PRIMA TIP: Zrníčka granátového jablka překypují vitaminem C, který povzbudí váš imunitní systém, a vitaminem K důležitým pro zdravé kosti a krev. Působí proti bakteriím, podporují srdce a snižují krevní tlak. Navíc prý fungují jako afrodiziakum!
Moje dokonalá fit jídla
Britský šéfkuchař Gordon Ramsay je známou televizní hvězdou, oceňovaným michelinským šéfkuchařem s restauracemi po celém světě a hlavně vášnivým sportovcem. Recepty do své kuchařky proto rozdělil do tří tematických celků – hubnutí, sport a zdraví. Přes sto lahodných nápadů na zdravá a výživná jídla ocení sportovci, rodiny s dětmi, zaneprázdnění workoholici i senioři a pacienti v rekonvalescenci. Zkrátka všichni, kdo si chtějí ještě dlouho užívat život ve zdraví, radosti a v pohodě. Protože to, co jíte, významně ovlivňuje, jak se cítíte a co dokážete.
Vydalo nakladatelství Slovart.