reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem
Autor: Moje dokonalá fit jídla Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem

Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem

Hodnoceno: 1x
Pečením získá košťálová zelenina, jako je květák, brokolice, zelí nebo kapusta, intenzivnější chuť, zesládne a na okrajích téměř zkaramelizuje. Připravíte-li květák tímto způsobem a přihodíte ho do zálivky s melasou z granátových jablek, mohli byste tím obrátit na víru nejednoho zapřisáhlého nepřítele květáku. Vznikne lahodný, pulzující salát, který se krásně snoubí s pomalu pečeným jehněčím, grilovaným kuřetem nebo sýrem halloumi.
do 1 hodiny
386 kcal
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Růžičky květáku dejte na pečicí plech a zakápněte trochou olivového oleje. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se květák pěkně obalil olejem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut s jedním promícháním v polovině pečení. Květák by měl začít místy hnědnout. Jakmile je hotový, vyjměte plech z trouby.
  3. Mezitím připravte quinou podle návodu na obalu. Slijte veškerou přebytečnou vodu.
  4. Suroviny na zálivku se špetkou soli a pepře důkladně prošlehejte metličkou nebo vidličkou. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
  5. Do velké servírovací mísy dejte uvařenou quinou a upečený květák. Přelijte zálivkou a vmíchejte petrželku. Posypte zrníčky z granátového jablka a podávejte.

PRIMA TIP: Zrníčka granátového jablka překypují vitaminem C, který povzbudí váš imunitní systém, a vitaminem K důležitým pro zdravé kosti a krev. Působí proti bakteriím, podporují srdce a snižují krevní tlak. Navíc prý fungují jako afrodiziakum!

Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem
Autor: Moje dokonalá fit jídla Salát s pečeným květákem, quinoou a granátovým jablkem

reklama

Moje dokonalá fit jídla
Gordon Ramsay

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay je známou televizní hvězdou, oceňovaným michelinským šéfkuchařem s restauracemi po celém světě a hlavně vášnivým sportovcem. Recepty do své kuchařky proto rozdělil do tří tematických celků – hubnutí, sport a zdraví. Přes sto lahodných nápadů na zdravá a výživná jídla ocení sportovci, rodiny s dětmi, zaneprázdnění workoholici i senioři a pacienti v rekonvalescenci. Zkrátka všichni, kdo si chtějí ještě dlouho užívat život ve zdraví, radosti a v pohodě. Protože to, co jíte, významně ovlivňuje, jak se cítíte a co dokážete. 

Vydalo nakladatelství Slovart