Suroviny
- salátová okurka 1 ks
- Česnek 1 větší stroužek
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvý kopr, nasekaný 1 hrst
- zákys 1 sklenice (330 ml)
- citronová štáva 1 lžíce
- ředkvičky 2 ks
- nasucho opražené lískové oříšky 1 hrst
- Olivový olej
- ibiškový solný květ Natural Mallorca (nemusí být)
Postup přípravy
- Do větší mísy nahrubo nastrouhejte neoloupanou salátovou okurku a najemno větší stroužek česneku. Osolte a opepřete a nechte chvilku stát, ať okurka pustí vodu (tu neslévejte!).
- Mezitím si nasekejte čerstvý kopr a přihoďte ho k okurce. Přilijte sklenici zákysu a citronovou štávu. Vše promíchejte a nandejte na talíře.
- Ozdobte tenkými plátky ředkvičky, nasucho opraženými lískovými oříšky, zakápněte olivovým olejem a posypte růžovou ibiškovou solí. Servírujte ideálně pořádně vychlazené.