S Klárou v kuchyni: Kuře na paprice
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Kuře na paprice
Zdroj:
Klára Michalová
Pokud jste si tohle jídlo zamilovali už v dětství, dobře víte, že je to láska, která trvá věčně. A pokud vám snad tento láskyplný vztah pokazila školní jídelna, dejte mu znovu šanci – správně připravené kuře na paprice je skutečně lahodné a konejšivé jídlo.
Postup přípravy
-
V širokém kastrolu na přepuštěném másle orestujte ze všech stran kuřecí stehna dozlatova. Poté je vyjměte a na výpeku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a oloupanou mrkev nakrájenou na půlkolečka.
-
Zasypte hladkou moukou a oběma mletými paprikami. Přihoďte také bobkové listy a vše promíchejte a restujte asi 30 vteřin, až se paprika rozvoní (ale nesmí se připálit!)
-
Zalijte horkou vodou nebo vývarem, rozšlehejte dohladka metličkou, osolte a vložte zpátky stehna. Přidejte do hrnce omyté velké rajče vcelku, přiveďte k varu, přiklopte, zmírněte oheň na minimum a duste 45 minut.
-
Poté vyndejte stehna a stáhněte z nich kůži (tu vyhoďte). Oberte maso a natrhejte ho na kousky velikosti sousta.
-
Z omáčky vyndejte bobkové listy a slupku z rajčete a omáčku rozmixujte dohladka ve stolním mixéru nebo ponorným mixérem. Poté ji přepasírujte přes jemné síto.
-
Do omáčky vraťte obrané natrhané maso, přilijte mléko a šlehačku. Dochuťte solí, pokud je třeba, a povařte ještě 2 minuty.
-
Servírujte s jasmínovou rýží, těstovinami, knedlíkem, krupicovými noky nebo třeba špeclemi. Prostě tak, jak to máte nejradši :)
S Klárou v kuchyni: Kuře na paprice 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Kuře na paprice 2
Zdroj:
Klára Michalová