S Klárou v kuchyni: Koprovka s pečenými bramborami
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Koprovka s pečenými bramborami
Zdroj:
Klára Michalová
Pokud patříte do tábora milovníků koprové omáčky, určitě řešíte další dilema... S knedlíky a masem nebo s bramborami a vajíčkem? Já doporučuji jarní odlehčení a vyzkoušet zajímavou verzi s dozlatova vypečenými bramborami z trouby.
Postup přípravy
-
Uvařené brambory rozkrojte podélně na čtvrtky, dejte do pekáčku, zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pečte v troubě na 250 stupňů s funkcí grilu dozlatova.
-
V kastrolu rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a umíchejte hladkou jíšku, restujte ji za stálého míchání, až bude lehce růžová.
-
Poté přilijte 2 větší naběračky chladného vývaru a vymíchejte metličkou dohladka. Přilijte další 2 naběračky a rozšlehejte.
-
Otrhejte lístky kopru a stonky přihoďte do omáčky. Nechte ji provařit 15 minut, poté přilijte šlehačku, a pokud je to třeba, nařeďte omáčku dalším vývarem do spíše řidší konzistence.
-
Dochuťte solí, cukrem a octem (pokud používáte lihový, stačí ho jen trochu). Z omáčky vyjměte koprové stonky. Nakonec přisypte nasekaný čerstvý kopr.
-
V rendlíku vedle si uvařte vejce. Pokud máte rádi tekutý žloutek, vložte je do vroucí vody a vařte 7 minut. Pokud raději natvrdo, vařte je 10 minut. Prudce zchlaďte, oloupejte a podávejte s omáčkou a bramborami.
S Klárou v kuchyni: Koprovka s pečenými bramborami 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Koprovka s pečenými bramborami 2
Zdroj:
Klára Michalová