S Klárou v kuchyni: Jahodovo-meruňková bublanina s drobenkou

Moje hodnocení
6x

To nejlepší ovoce je právě v plné sezoně a já pro vás mám recept na jeden velmi snadný a moc dobrý koláč. Příprava je opravdu skoro bez práce, suroviny se měří na hrnky, není třeba nic šlehat ani rozpouštět – prostě všechno dejte do mísy, zamíchejte... a těsto je hotové. Jen drobenku je třeba připravit ručně, ale když budete hodně spěchat, prostě ji vynechte.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Drobenka

Postup přípravy

  1. Do velké mísy dejte špaldovou mouku, cukr, rýžový nápoj nebo mléko, rostlinný olej, najemno nastrouhanou cuketu, vejce, kypřicí prášek a citronovou kůru. Vše metlou prošlehejte dohladka.
  2. Pečicí formu vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  3. Těsto přelijte do připravené formy. Jahody a meruňky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Poté je rovnoměrně nasypte na těsto ve formě.
  4. V misce promněte ručně máslo, cukr, mouku a ovesné vločky, až vzniknou větší drobky. Možná budete muset přidat suché složky, aby se drobenka nelepila na ruce.
  5. Drobenkou posypte koláč a pečte 35–40 minut, vyzkoušejte propečení špejlí, po zapíchnutí do těsta by měla být suchá.

PRIMA TIP: Cuketa v těstě je báječná – dodá těstu neuvěřitelnou šťavnatost, a přitom je chuťově naprosto neutrální. Ale je zelená :))) Takže pokud nechcete, aby se někteří strávníci pozastavovali nad netypickou barvou koláče, před strouháním cuketu můžete oloupat. Pak už ji v bublanině nikdo neodhalí!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty