S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s medvědím česnekem
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s medvědím česnekem
Zdroj:
Klára Michalová
Medvědí česnek je výtečná divoká bylina, která má svěží, jen lehce štiplavou příchuť česneku. Užijte si krátké období, kdy je k mání čerstvá. Připravte z ní třeba tuto pomazánku z ovčí brynzy.
Postup přípravy
-
V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a rozdrobenou brynzu.
-
Přidejte medvědí česnek nasekaný nadrobno, opatrně osolte (brynza je sama o sobě dost slaná). Dochuťte uzenou a pálivou paprikou.
-
Dobře rozmíchejte a vidličkou rozmačkejte hrudky brynzy dohladka.
-
Mažte na nasucho opečené topinky.
S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s medvědím česnekem 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s medvědím česnekem 2
Zdroj:
Klára Michalová