S Klárou v kuchyni: Brynzová pomazánka s medvědím česnekem

Moje hodnocení
2x

Medvědí česnek je výtečná divoká bylina, která má svěží, jen lehce štiplavou příchuť česneku. Užijte si krátké období, kdy je k mání čerstvá. Připravte z ní třeba tuto pomazánku z ovčí brynzy.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • měkký tvaroh 250 g
  • zakysaná smetana 2 vrchovaté lžíce
  • ovčí brynza 70 g
  • medvědí česnek 1 svazek
  • sůl
  • uzená mletá peprika 1/2 lžičky
  • pálivá paprika 1/2 lžičky

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a rozdrobenou brynzu.
  2. Přidejte medvědí česnek nasekaný nadrobno, opatrně osolte (brynza je sama o sobě dost slaná). Dochuťte uzenou a pálivou paprikou.
  3. Dobře rozmíchejte a vidličkou rozmačkejte hrudky brynzy dohladka.
  4. Mažte na nasucho opečené topinky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty