Suroviny
- cukr krupice 6 lžic
- mletý mák (jemně mletý) 200 g
- mléko 500 ml
- švestková povidla 2 lžíce
- listové těsto 1 balíček (330 g)
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Nejprve si připravte náplň. Mák umelte a vložte do hrnce s cukrem a mlékem. Společně na mírném ohni vařte 10 minut. Stáhněte z ohně a přidejte švestková povidla nebo švestkovo-makovou marmeládu. Vše pořádné promíchejte.
- Než náplň vychladne, rozválejte si listové těsto. Následně jej potřete makovou náplní a zaviňte.
- Hotový závin pomažte rozšlehaným vejcem a pečte při 170 °C přibližně 30 minut.
PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.
Rychlý makový závin 2 Zdroj: Náš modrý mák