Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlé pesto z medvědího česneku
Období, kdy je medvědí česnek v té správné kondici, je poměrně krátké. Pokud si ze sklizených listů připravíte pesto, uchováte si chuť a vůni této jarní byliny o něco déle.
do 10 minut
75 g porcí
Suroviny (75 g porcí)
- medvědí česnek 1 velký svazek
- piniové nebo kešu oříšky 1 hrst
- dobrý olivový olej 3–4 lžíce
- nastrouhaný parmazán 30 g
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Listy medvědího česneku dobře umyjte. Rozmixujte je s oříšky za postupného přikapávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmazán a dochuťte lehce solí.
- Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.
PRIMA TIP: Pokud pesta připravíte větší množství, rozdělte ho do menších mističek nebo tvořítek na led a zamrazte – mimo sezonu pak budete mít vždy po ruce tuhle skvělou chuťovku. Zkuste ji přidat třeba do klasické česnečky!