Rychlé pesto z medvědího česneku

Moje hodnocení
4x

Období, kdy je medvědí česnek v té správné kondici, je poměrně krátké. Pokud si ze sklizených listů připravíte pesto, uchováte si chuť a vůni této jarní byliny o něco déle.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • medvědí česnek 1 velký svazek
  • piniové nebo kešu oříšky 1 hrst
  • dobrý olivový olej 3–4 lžíce
  • nastrouhaný parmazán 30 g
  • sůl

Postup přípravy

  1. Listy medvědího česneku dobře umyjte. Rozmixujte je s oříšky za postupného přikapávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmazán a dochuťte lehce solí.
  2. Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.

PRIMA TIP: Pokud pesta připravíte větší množství, rozdělte ho do menších mističek nebo tvořítek na led a zamrazte – mimo sezonu pak budete mít vždy po ruce tuhle skvělou chuťovku. Zkuste ji přidat třeba do klasické česnečky!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty