Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (žlutá,nasekaná nadrobno) 1 ks
- mrkev (nakrájená na kostičky) 1 ks
- řapíkatý celer (nakrájený na kostičky) 2 řapíky
- česnek 2 stroužky
- tymián (čerstvý ) 2 snítky
- hovězí vývar (s nízkým obsahem soli) 1,25 litru
- těstoviny (typu tortellini se sýrovou náplní) 280 g
- sýr pecorino (čerstvě nastrouhaný,k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Olivový olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu, doměkka na něm orestujte zeleninu (6–8 minut by mělo stačit) a ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte prolisovaný česnek a celé větvičky tymiánu a zhruba po 2 minutách také vývar. Přiveďte k varu a spolu s těstovinami vařte podle pokynů na obalu. Až budou al dente, vyndejte tymián a ještě horké podávejte posypané čerstvým pecorinem.