Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlá večeře: Tortellini a vývar po italsku
Vývar vám v mrazáku vydrží týdny a přidáním aromatických ingrediencí, jako jsou česnek a tymián, z něj za pár minut vykouzlíte elegantní jídlo. Hotové tortellini plněné sýrem seženete ve většině supermarketů, kromě nich se ale samozřejmě dají použít i jakékoliv jiné kvalitní těstoviny.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- Olivový olej 2 lžíce
- žlutá cibule nasekaná nadrobno 1 ks
- mrkev nakrájená na kostičky 1 ks
- řapíkatý celer nakrájený na kostičky 2 řapíky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Česnek 2 stroužky
- čerstvý tymián 2 snítky
- hovězí vývar s nízkým obsahem soli 1,25 litru
- těstoviny typu tortellini se sýrovou náplní 280 g
- čerstvě nastrouhaný sýr pecorino k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Olivový olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu, doměkka na něm orestujte zeleninu (6–8 minut by mělo stačit) a ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte prolisovaný česnek a celé větvičky tymiánu a zhruba po 2 minutách také vývar. Přiveďte k varu a spolu s těstovinami vařte podle pokynů na obalu. Až budou al dente, vyndejte tymián a ještě horké podávejte posypané čerstvým pecorinem.
Tortellini a vývar po italsku; foto: Rychlé večeře - Těstoviny
Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den
Kate McMillan
Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.
Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.
Vydalo nakladatelství Omega.