Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- žlutá cibule nasekaná nadrobno 1 ks
- mrkev nakrájená na kostičky 1 ks
- řapíkatý celer nakrájený na kostičky 2 řapíky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Česnek 2 stroužky
- čerstvý tymián 2 snítky
- hovězí vývar s nízkým obsahem soli 1,25 litru
- těstoviny typu tortellini se sýrovou náplní 280 g
- čerstvě nastrouhaný sýr pecorino k podávání
Postup přípravy
- Olivový olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu, doměkka na něm orestujte zeleninu (6–8 minut by mělo stačit) a ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte prolisovaný česnek a celé větvičky tymiánu a zhruba po 2 minutách také vývar. Přiveďte k varu a spolu s těstovinami vařte podle pokynů na obalu. Až budou al dente, vyndejte tymián a ještě horké podávejte posypané čerstvým pecorinem.