Rychlá večeře: Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
5x

Snadné recepty, které bez problému připravíte k obědu, ale také večer po náročném dni? Takové vždy přijdou vhod. Zapište si, dnes se servírují těstoviny s krémovou omáčkou, vylepšené cherry rajčata a parmezánem.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • oblíbené kvalitní těstoviny 500 g
  • sekaná rajčata v plechovce 400 g
  • rajčatová passata 250 g
  • ricotta 150 g
  • krémová smetana 15 % tuku 250 g
  • olivový olej (olivový olej (např. Borges)) 50 g
  • vejce (sůl, pepř)
  • česnek 1 stroužek
  • hrst čerstvé bazalky
  • cherry rajčata na ozdobu
  • nastrouhaný parmazán dle chuti
  • vločky uzené soli (volitelné)

Postup přípravy

  1. Olivový olej nalijte do hlubší pánve popřípadě středního hrnce a zahřejte jej.
  2. Poté k němu přidejte sekaná rajčata a passatu a také prolisovaný česnek.
  3. Vše osolte, opepřete a provařte.
  4. Nyní přichází čas na ricottu a smetanu, dejte obojí do hrnce a vše důkladně promíchejte.
  5. Omáčku ochutnejte a podle chuti dosolte případně přidejte ještě pepř.
  6. Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu.
  7. Ihned po uvaření je smíchejte s omáčkou.
  8. Servírujte na talíři spolu s cherry rajčaty, nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty