Suroviny
- oblíbené kvalitní těstoviny 500 g
- sekaná rajčata v plechovce 400 g
- rajčatová passata 250 g
- ricotta 150 g
- krémová smetana 15 % tuku 250 g
- olivový olej (olivový olej (např. Borges)) 50 g
- vejce (sůl, pepř)
- česnek 1 stroužek
- hrst čerstvé bazalky
- cherry rajčata na ozdobu
- nastrouhaný parmazán dle chuti
- vločky uzené soli (volitelné)
Postup přípravy
- Olivový olej nalijte do hlubší pánve popřípadě středního hrnce a zahřejte jej.
- Poté k němu přidejte sekaná rajčata a passatu a také prolisovaný česnek.
- Vše osolte, opepřete a provařte.
- Nyní přichází čas na ricottu a smetanu, dejte obojí do hrnce a vše důkladně promíchejte.
- Omáčku ochutnejte a podle chuti dosolte případně přidejte ještě pepř.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu.
- Ihned po uvaření je smíchejte s omáčkou.
- Servírujte na talíři spolu s cherry rajčaty, nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem.
Rychlá večeře: Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou Zdroj: Milluji