Suroviny
- treska (tepelně opracovaná ryba (treska, kapr, losos nebo tuňák z konzervy –- slitý)) 300 g
- vařené brambory 100 g
- kapie cca 50g kus
- vejce 1 ks
- citronová kůra ze čtvrtky citronu
- citronová šťáva ze čtvrtky citronu
- strouhanka 2 lžíce
- rybí koření 1 lžička
- dijonská hořčice (např. Maille) 1 lžička
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rybu vidličkou natrhejte na kousky, přidejte k ní nahrubo nastrouhanou bramboru a najemno nasekanou papriku.
- K rybě rozklepněte vejce, dejte kůru a šťávu z citronu.
- Vše společně promíchejte se strouhankou, kořením na ryby a hořčicí, nakonec ještě přidejte špetku soli a pepře.
- Vlhkýma rukama z hmoty vytvořte šest karbanátků, které rozložte na plech s pečicím papírem a navrch je zakápněte olejem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova 30 minut.
Rybí karbanátky s hořčicí pečené v troubě 2 Zdroj: S vášní pro jídlo