Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Rybí karbanátky s hořčicí pečené v troubě

Moje hodnocení
3x

Zbyl vám doma kus pečené ryby? Nebo třeba vařené brambory? Pak je můžete snadno zužitkovat v dnešním receptu na rybí karbanátky s hořčicí. Když je navíc budete péct v troubě, nezaneřádíte celou kuchyň!

2 porce
60 minut

Suroviny

  • tepelně opracovaná ryba (treska, kapr, losos nebo tuňák z konzervy –- slitý) 300 g
  • vařená brambora 100 g
  • paprika kapie cca 50g kus
  • vejce 1 ks
  • kůra a šťáva ze čtvrtky citronu
  • strouhanka 2 lžíce
  • koření na ryby 1 lžička
  • dijonská hořčice (např. Maille) 1 lžička
  • sůl a pepř
  • olej

Postup přípravy

  1. Rybu vidličkou natrhejte na kousky, přidejte k ní nahrubo nastrouhanou bramboru a najemno nasekanou papriku.
  2. K rybě rozklepněte vejce, dejte kůru a šťávu z citronu.
  3. Vše společně promíchejte se strouhankou, kořením na ryby a hořčicí, nakonec ještě přidejte špetku soli a pepře.
  4. Vlhkýma rukama z hmoty vytvořte šest karbanátků, které rozložte na plech s pečicím papírem a navrch je zakápněte olejem.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova 30 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty