návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ryba v bláznivé vodě – Acqua pazza

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
407 kcal
Ryba v bláznivé vodě – Acqua pazza
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Ryba v bláznivé vodě – Acqua pazza
Jsem nadšený z toho, že se s vámi můžu podělit o tuhle fantastickou metodu, abyste viděli, jak snadné je připravit celou rybu s kostmi, což jí dodává lepší chuť a šťavnatost, a také ji nepřevaříte a asi zjistíte, že to je výhodné. Všechno se tady opravdu spojuje se vším, co se chuti a vůně tohohle nádherného jídla týče – je to prostě krása!

Postup

  1. Očistěte jarní cibulky a fenykl (případné vrchní lístky uchovejte), mrkev oloupejte a pak vše nakrájejte na plátky ½ cm silné. Rajčata rozpulte, česnek oloupejte a nakrájejte ho na jemné plátky stejně jako chilli papričku. Olivy zmáčkněte a vypeckujte. Velkou pánev s 1 lžící oleje postavte na vysoký plamen. Vsypte do ní cibuli, fenykl a mrkev, o 4 minuty později rajčata, česnek, chilli papričku a olivy. Smažte 2 minuty za pravidelného promíchávání, mezitím lehce nakrojte ryby z obou stran (nasáknou tak víc chuti a rychleji se provaří).
  2. Ryby položte na zeleninu, nacpěte do nich polovinu bylinek, okolo vlijte víno a nechte ho odvařit na polovinu. Přidejte asi 300 ml vody, aby byla asi 1 cm do výšky boků pánve. Tu přikryjte a ryby nechte vařit prudkým varem na vysokém plameni 8 minut. (Tím, že se zelenina zespodu vaří a nahoře dusí v páře, znamená, že bude krásně voňavá.) Natrhejte zbylé lístky bylinek, navrch najemno nastrouhejte kůru z citronu a pak to vše rozsekejte a promíchejte.
  3. Ryby odkryjte a 1 minutu je přelévejte vydušenou šťávou. Abyste zjistili, zda jsou hotové, jděte k nejvyšší vrstvě masa za hlavou – pokud se od kosti snadno dělí na vločky, je hotovo. Ryby přesuňte na talíř, navršte na ně zeleninu a šťávu, zakapejte extra panenským olivovým olejem, posypte citronovými bylinkami a pak vymačkejte šťávu z citronu. Je to skvělé s chlebem na vysátí té neodolatelné omáčky nebo s novými bramborami, kuskusem či rýží.
Ryba v bláznivé vodě – Acqua pazza
Autor: David Loftus for Jamie Oliver Images Ryba v bláznivé vodě – Acqua pazza

Další neodolatelné recepty z nové kuchařky Jamieho Olivera najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Jamie Oliver vaří po italsku

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné a autentické recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou rovnou do Itálie a, spolu s tím, vás nadchnou. Viva Italia!

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver vaří po italsku, vydané
MLD Publishing s.r.o., 2018, foto David Loftus, fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited (2018, Jamie Cooks Italy)