reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Růžové sametové cupcakes
Autor: archiv Hera Růžové sametové cupcakes

Růžové sametové cupcakes

Hodnoceno: 0x
Cupcakes jsou v současnosti fenomén, který si získává stále více příznivců. Není divu, jejich příprava je jednoduchá a pak už záleží jen na tom, kolik času a kreativity chcete věnovat jejich zdobení.
do 1 hodiny
10 ks porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ušlehejte cukr s máslem nebo herou, následně postupně přidejte vejce a barvivo. Hmotu vyšlehejte dohladka, pak přidejte mouku a vypracujte do hladkého těsta.
  2. Formičky na muffiny naplňte do 2/3 a pečte cca 20 minut v předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout.
  3. Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte máslo nebo heru a moučkový cukru do hladkého krému a přimíchejte potravinářské barvivo. Nechte v lednici chvíli vychladnout. Dále si připravte fondán – rozválejte jej na slabý plát a vykrojte z něj kolečka. Ta položte na vršek muffinu, pomocí zdobicího sáčku dozdobte krémem a nakonec ozdobte nakrájenými brusinkami, barevným cukrem a snítky máty.
  4. PRIMA TIP: Lze si vyrobit i vlastní červené barvivo, k tomu budete potřebovat:
  5. • 100 ml šťávy z červené řepy
  6. • 100 g krystalového cukru
  7. • šťávu z poloviny citronu
  8. V kastrolku smíchejte šťávu z řepy, cukr a citronovou šťávu a přiveďte ji k varu, nechte chvíli zredukovat. Poté stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

Růžové sametové cupcakes  Foto:

Růžové sametové cupcakes, foto: archiv Hera

Skvělé a velmi originální recepty na cupcakes od cukrářky Jemmy Wilson ze stáje Jamieho Olivera najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama