Nitisha Patelová

Rozpálená kouřová křidýlka

Moje hodnocení
11x

Křídla z kuřete jsou jemná, šťavnatá a tak lahodná. Mají také spoustu různých použití a výtečně se hodí i k intenzivním chutím kouřové papriky a pálivého koření. Přestože je tento recept velice jednoduchý, určitě na vaše hosty udělá dojem. Té pravé rozpálenosti dosáhnete tím, že křídla zprudka opečete ještě před vložením do trouby.

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě kuřecích křídel. Rozmíchejte směs do hladka a křídla v ní obalte. Při pokojové teplotě je ponechte marinovat alespoň 30 minut. Pokud možno, nechte je přes noc v ledničce.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Rozpalte grilovací pánev, aby se z ní kouřilo. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete použít kastrol s tlustým dnem. Křídla v pánvi zprudka opečte, aby se zatáhla a vytvořila si na kůži mírně spálenou, kouřovou chuť. Přesuňte je na velký plech a v předehřáté troubě pečte 25 minut.
  4. Dochuťte několika kapkami limetkové šťávy a podávejte s omáčkou či čatní jako předkrm nebo malé občerstvení.

PRIMA TIP: Pasta Svaté Trojice

„Svatá Trojice“ chilli papriček, česneku a zázvoru vytváří úžasné čerstvé aroma. Má docela říz, takže když dojde na vrstvení chutí v jídlech, je potřeba ji pořádně provařit, aby nezůstala syrová. Pokud potřebujete pasty jen trochu, použijte poloviční množství od každé přísady.• 100 g (přibližně 3 ks) zelených chilli papriček• 100 g (přibližně 20 ks) stroužků česneku• 100 g (přibližně 4 ks o velikosti 5 cm) čerstvého zázvoru• 25 ml rostlinného oleje• 1 lžička soliV kuchyňském robotu ingredience rozmixujte na hrubou pastu. V ledničce ve sklenici se šroubovacím uzávěrem vydrží až 2 týdny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Nitisha Patelová

Moderní indická kuchařka Nitisha Patelová

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.

Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.

Vydalo nakladatelství CZ Press.


Přečtěte si také

Recepty