návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rozpálená kouřová křidýlka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Rozpálená kouřová křidýlka
Autor: Moderní indická kuchařka Rozpálená kouřová křidýlka
Křídla z kuřete jsou jemná, šťavnatá a tak lahodná. Mají také spoustu různých použití a výtečně se hodí i k intenzivním chutím kouřové papriky a pálivého koření. Přestože je tento recept velice jednoduchý, určitě na vaše hosty udělá dojem. Té pravé rozpálenosti dosáhnete tím, že křídla zprudka opečete ještě před vložením do trouby.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě kuřecích křídel. Rozmíchejte směs do hladka a křídla v ní obalte. Při pokojové teplotě je ponechte marinovat alespoň 30 minut. Pokud možno, nechte je přes noc v ledničce.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Rozpalte grilovací pánev, aby se z ní kouřilo. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete použít kastrol s tlustým dnem. Křídla v pánvi zprudka opečte, aby se zatáhla a vytvořila si na kůži mírně spálenou, kouřovou chuť. Přesuňte je na velký plech a v předehřáté troubě pečte 25 minut.
  4. Dochuťte několika kapkami limetkové šťávy a podávejte s omáčkou či čatní jako předkrm nebo malé občerstvení.

PRIMA TIP: Pasta Svaté Trojice

„Svatá Trojice“ chilli papriček, česneku a zázvoru vytváří úžasné čerstvé aroma. Má docela říz, takže když dojde na vrstvení chutí v jídlech, je potřeba ji pořádně provařit, aby nezůstala syrová. Pokud potřebujete pasty jen trochu, použijte poloviční množství od každé přísady.
•    100 g (přibližně 3 ks) zelených chilli papriček
•    100 g (přibližně 20 ks) stroužků česneku
•    100 g (přibližně 4 ks o velikosti 5 cm) čerstvého zázvoru
•    25 ml rostlinného oleje
•    1 lžička soli
V kuchyňském robotu ingredience rozmixujte na hrubou pastu. V ledničce ve sklenici se šroubovacím uzávěrem vydrží až 2 týdny.

Rozpálená kouřová křidýlka
Autor: Moderní indická kuchařka Rozpálená kouřová křidýlka

Moderní indická kuchařka
Nitisha Patelová

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.
Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.
Vydalo nakladatelství CZ Press.
Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně