Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rozpálená kouřová křidýlka
Křídla z kuřete jsou jemná, šťavnatá a tak lahodná. Mají také spoustu různých použití a výtečně se hodí i k intenzivním chutím kouřové papriky a pálivého koření. Přestože je tento recept velice jednoduchý, určitě na vaše hosty udělá dojem. Té pravé rozpálenosti dosáhnete tím, že křídla zprudka opečete ještě před vložením do trouby.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- pasta svaté trojice (viz níže PRIMA TIP) 3 lžičky
- čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu
- mletý římský kmín 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- mletá kurkuma 1 lžička
- mletá paprika 1 lžička
- sušené vločky červeného chilli 1/2 lžičky
- směs tandoori masala 1/2 lžičky
- bílý jogurt 2 lžíce
- mleté červené chilli 1 lžíce
- pískavice (sušené listy) 1 lžička
- kuřecí křídla 1 kg
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě kuřecích křídel. Rozmíchejte směs do hladka a křídla v ní obalte. Při pokojové teplotě je ponechte marinovat alespoň 30 minut. Pokud možno, nechte je přes noc v ledničce.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozpalte grilovací pánev, aby se z ní kouřilo. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete použít kastrol s tlustým dnem. Křídla v pánvi zprudka opečte, aby se zatáhla a vytvořila si na kůži mírně spálenou, kouřovou chuť. Přesuňte je na velký plech a v předehřáté troubě pečte 25 minut.
- Dochuťte několika kapkami limetkové šťávy a podávejte s omáčkou či čatní jako předkrm nebo malé občerstvení.
PRIMA TIP: Pasta Svaté Trojice
„Svatá Trojice“ chilli papriček, česneku a zázvoru vytváří úžasné čerstvé aroma. Má docela říz, takže když dojde na vrstvení chutí v jídlech, je potřeba ji pořádně provařit, aby nezůstala syrová. Pokud potřebujete pasty jen trochu, použijte poloviční množství od každé přísady.
• 100 g (přibližně 3 ks) zelených chilli papriček
• 100 g (přibližně 20 ks) stroužků česneku
• 100 g (přibližně 4 ks o velikosti 5 cm) čerstvého zázvoru
• 25 ml rostlinného oleje
• 1 lžička soli
V kuchyňském robotu ingredience rozmixujte na hrubou pastu. V ledničce ve sklenici se šroubovacím uzávěrem vydrží až 2 týdny.
Moderní indická kuchařka
S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.
Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.
Vydalo nakladatelství CZ Press.
Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.
Vydalo nakladatelství CZ Press.