reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Rozpálená kouřová křidýlka
Autor: Moderní indická kuchařka Rozpálená kouřová křidýlka

Rozpálená kouřová křidýlka

Hodnoceno: 0x
Křídla z kuřete jsou jemná, šťavnatá a tak lahodná. Mají také spoustu různých použití a výtečně se hodí i k intenzivním chutím kouřové papriky a pálivého koření. Přestože je tento recept velice jednoduchý, určitě na vaše hosty udělá dojem. Té pravé rozpálenosti dosáhnete tím, že křídla zprudka opečete ještě před vložením do trouby.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě kuřecích křídel. Rozmíchejte směs do hladka a křídla v ní obalte. Při pokojové teplotě je ponechte marinovat alespoň 30 minut. Pokud možno, nechte je přes noc v ledničce.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Rozpalte grilovací pánev, aby se z ní kouřilo. Pokud nemáte grilovací pánev, můžete použít kastrol s tlustým dnem. Křídla v pánvi zprudka opečte, aby se zatáhla a vytvořila si na kůži mírně spálenou, kouřovou chuť. Přesuňte je na velký plech a v předehřáté troubě pečte 25 minut.
  4. Dochuťte několika kapkami limetkové šťávy a podávejte s omáčkou či čatní jako předkrm nebo malé občerstvení.

PRIMA TIP: Pasta Svaté Trojice

„Svatá Trojice“ chilli papriček, česneku a zázvoru vytváří úžasné čerstvé aroma. Má docela říz, takže když dojde na vrstvení chutí v jídlech, je potřeba ji pořádně provařit, aby nezůstala syrová. Pokud potřebujete pasty jen trochu, použijte poloviční množství od každé přísady.
•    100 g (přibližně 3 ks) zelených chilli papriček
•    100 g (přibližně 20 ks) stroužků česneku
•    100 g (přibližně 4 ks o velikosti 5 cm) čerstvého zázvoru
•    25 ml rostlinného oleje
•    1 lžička soli
V kuchyňském robotu ingredience rozmixujte na hrubou pastu. V ledničce ve sklenici se šroubovacím uzávěrem vydrží až 2 týdny.

Rozpálená kouřová křidýlka
Autor: Moderní indická kuchařka Rozpálená kouřová křidýlka

Moderní indická kuchařka
Nitisha Patelová

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.
Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.
Vydalo nakladatelství CZ Press.

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně

reklama