Akademiekvality.cz

Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem

Moje hodnocení
16x

Alternativou ke klasické štědrovečerní večeři v podobě smaženého kapra jsou vepřové řízečky. V našem receptu jsme je nachystali z libové vepřové panenky. Nemohli jsme k nim připravit nic jiného než bramborový salát. Na ten se opravdu těšte, protože jsme si s jeho recepturou pořádně pohráli. Lákavými barvami zalahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Pojďme na to, Ježíšek už pomalu cinká na zvonek.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Bramborový salát

Postup přípravy

  1. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvařte doměkka v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Cibuli a sterilované okurky nakrájejte najemno.
  4. Přidejte hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte, případně dochuťte trochou láku od okurek a dejte do lednice vychladnout a rozležet.
  5. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvařte doměkka v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo.
  6. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  7. Cibuli a sterilované okurky nakrájejte najemno.
  8. Přidejte hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte, případně dochuťte trochou láku od okurek a dejte do lednice vychladnout a rozležet.
  9. Vepřovou panenku očistěte, naklepejte, osolte, opepřete. Obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte na rozpáleném sádle dozlatova.

PRIMA TIP: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A).

Až budete v obchodě vybírat maso, vejce, zeleninuy a další potřebné suroviny, vyplatí se zakoupit ty nejkvalitnější. Na obalu se pyšní některou ze značek kvality, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina či BIO.

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů