zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem
Autor: Akademie kvality Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem

Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem

Hodnoceno: 2x
Alternativou ke klasické štědrovečerní večeři v podobě smaženého kapra jsou vepřové řízečky. V našem receptu jsme je nachystali z libové vepřové panenky. Nemohli jsme k nim připravit nic jiného než bramborový salát. Na ten se opravdu těšte, protože jsme si s jeho recepturou pořádně pohráli. Lákavými barvami zalahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Pojďme na to, Ježíšek už pomalu cinká na zvonek.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1.  Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvařte doměkka v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Cibuli a sterilované okurky nakrájejte najemno.
  4. Přidejte hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte, případně dochuťte trochou láku od okurek a dejte do lednice vychladnout a rozležet.
  5. Neoloupané brambory a kořenovou zeleninu uvařte doměkka v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo.
  6. Brambory, kořenovou zeleninu a vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  7. Cibuli a sterilované okurky nakrájejte najemno.
  8. Přidejte hrášek, majonézu, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte, případně dochuťte trochou láku od okurek a dejte do lednice vychladnout a rozležet.
  9. Vepřovou panenku očistěte, naklepejte, osolte, opepřete. Obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte na rozpáleném sádle dozlatova.
  10.  

PRIMA TIP: Aby byly brambory po uvaření pevné a tuhé, připravte salát z brambor varného typu A, který je na to optimální. Variantou mohou být také odrůdy s červenou barvou slupky (opět varný typ A). 

Až budete v obchodě vybírat maso, vejce, zeleninuy a další potřebné suroviny, vyplatí se zakoupit ty nejkvalitnější. Na obalu se pyšní některou ze značek kvality, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina či BIO.

Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem
Autor: Akademie kvality Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem
Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem
Autor: Akademie kvality Řízečky z vepřové panenky smažené na sádle s bramborovým salátem

reklama