Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Tohle harmonické spojení cuket, rajčat a brambor, pihovaté česnekem a bylinkami, je opravdu silná trojka. Brambory se krátce máčejí ve vodě a pak se oplachují, aby se z nich odstranil nějaký ten škrob. Nebuďte v pokušení proplachování přeskočit. Když je jenom vyklopíte do cedníku a zase na ně nalijete všechnu tu vodu se škrobem, přebijete veškerý efekt namáčení.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 190 °C.
-
Plátky brambor dejte do mísy, zalijte je studenou vodou a nechte 10 minut máčet. Pak je dejte do cedníku a proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud voda, která z nich vytéká, nebude čirá. Osušte je na papírových utěrkách.
-
Mísu vypláchněte a osušte a vraťte do ní plátky brambor. Přidejte rajčata a kolečka cukety. Pokapejte olivovým olejem a vmíchejte česnek a oregano. Osolte a opepřete.
-
Zeleninu rozprostřete na hlubší plech a pečte zhruba 1 hodinu, aby všechno zezlátlo a brambory byly křupavé.
-
Vyjměte z trouby. Zeleninu posypte fetou a petrželkou. Hned podávejte.
Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami 2
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami 2
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu