návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami

Hodnoceno: 5x
4 porce
do 1,5 hodiny
Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami
Autor: Zeleninové zázraky z jednoho plechu Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami
Tohle harmonické spojení cuket, rajčat a brambor, pihovaté česnekem a bylinkami, je opravdu silná trojka. Brambory se krátce máčejí ve vodě a pak se oplachují, aby se z nich odstranil nějaký ten škrob. Nebuďte v pokušení proplachování přeskočit. Když je jenom vyklopíte do cedníku a zase na ně nalijete všechnu tu vodu se škrobem, přebijete veškerý efekt namáčení.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. 
  2. Plátky brambor dejte do mísy, zalijte je studenou vodou a nechte 10 minut máčet. Pak je dejte do cedníku a proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud voda, která z nich vytéká, nebude čirá. Osušte je na papírových utěrkách. 
  3. Mísu vypláchněte a osušte a vraťte do ní plátky brambor. Přidejte rajčata a kolečka cukety. Pokapejte olivovým olejem a vmíchejte česnek a oregano. Osolte a opepřete. 
  4. Zeleninu rozprostřete na hlubší plech a pečte zhruba 1 hodinu, aby všechno zezlátlo a brambory byly křupavé.
  5. Vyjměte z trouby. Zeleninu posypte fetou a petrželkou. Hned podávejte.
Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami
Autor: Zeleninové zázraky z jednoho plechu Řecké zapékané brambory a cuketa se sýrem feta a čerstvými bylinkami

Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Liz Franklinová

Jedna trouba, jeden plech a tolik možností! Liz Franklinová vám ve své knize ukáže 101 jednoduchých způsobů, jak připravit výživné a lahodné vegetariánské či veganské jídlo a udělat z vaření teplých večeří zábavu. Nechybí ani pár ovocných sladkostí, placičky, ranní ovesná kaše nebo skvělé polévky. Inspiraci autorka sbírala po celém světě, a tak pokrmy překvapují kombinacemi surovin, koření, bylinek a hrají všemi barvami, chutěmi a vůněmi. Jednoddušší už to být snad ani nemůže. 
Vydalo nakladatelství Slovart