Rebarborová zavařenina s ginem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborová zavařenina s ginem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Pikantní pochoutka krásné barvy. Takhle má vypadat zavařenina pro dospělé a odvážné. Tousty či croissanty vám za ni poděkují, ale hodit se bude i k masovým pečením nebo grilovaným masům jako pikantní chuťovka.
Postup přípravy
-
Rebarboru opláchněte, okrojte případné poškozené části a stvoly nakrájejte na asi 2cm kousky.
-
Dejte je spolu s cukrem, citronovou šťávou, ginem, semínky vanilky a citronovou kůrou do mísy a nechte hodinu nebo až přes noc macerovat. Před vařením zavařeniny si vysterilizujte sklenice. Do ledničky dejte jeden či dva podšálky na testování, zda zavařenina už dostatečně želíruje.
-
Směs z mísy vyklopte do silnostěnného kastrolu a na mírném stupni nechte pomalu zahřívat za stálého míchání, až se cukr zcela rozpustí.
-
Jakmile se tak stane (pod vařečkou už neuslyšíte drhnout zrnka cukru), zvyšte teplotu a uveďte do prudkého varu. Od této chvíle počítejte 8 minut.
-
Kastrol sundejte z plotýnky, pár kapek nakapejte na vychladlý podšálek a vraťte na minutu do ledničky. Zavařeninu pak potáhněte prstem a je-li gelovitá, je hotová. Pokud je ještě moc tekutá, ještě ji znovu uveďte do varu a vařte asi 2 minuty, dokud nebude mít správnou konzistenci. Vlijte do vysterilizovaných sklenic a ihned je uzavřete. Citronovou kůru z ní před tím vyndejte. Uchovejte na suchém chladném místě, po otevření v ledničce.
Rebarborová zavařenina s ginem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborová zavařenina s ginem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte i výtečný recept na rebarborový máslový krém: