redakce Prima FRESH

Rebarborový máslový krém

Moje hodnocení
12x

Vznikl podle vzoru citronového máslového krému (lemon curd) a má i podobné využití – potírejte jím plátky chleba, toastů, ale i vánočku, palačinky, lívance či croissanty…

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rebarboru umyjte, nakrájejte na kousky a rozmixujte. Dřeň propasírujte přes jemné síto, abyste získali šťávu, mělo by jí být asi 300 ml.
  2. V robotu rozmixujte vejce, cukr a škrob, až získáte homogenní směs bez žmolků. Můžete to udělat i ručně, metlou.
  3. V kastrole promíchejte 250 ml rebarborové šťávy s výše uvedenou směsí a kostkami másla a zahřívejte na nízkém stupni za neustálého promíchávání, až se máslo rozpustí a krém zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit! (Vznikla by míchaná vajíčka zvláštní chuti.)
  4. Jakmile bude mít krém hustotu zakysané smetany, sundejte ho z plotýnky a případně protlačte sítem, aby byl úplně hedvábně hladký. Vmíchejte zbylou rebarborovou šťávu a případně kapku barviva pro krásnou barvu, vlijte do sklenek a nechte v ledničce nejméně 4 hodiny tuhnout. Vychladnutím krém zhoustne.

Další neodolatelné recepty s rebarborou najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty