Rebarborový máslový krém
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborový máslový krém
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vznikl podle vzoru citronového máslového krému (lemon curd) a má i podobné využití – potírejte jím plátky chleba, toastů, ale i vánočku, palačinky, lívance či croissanty…
Postup přípravy
-
Rebarboru umyjte, nakrájejte na kousky a rozmixujte. Dřeň propasírujte přes jemné síto, abyste získali šťávu, mělo by jí být asi 300 ml.
-
V robotu rozmixujte vejce, cukr a škrob, až získáte homogenní směs bez žmolků. Můžete to udělat i ručně, metlou.
-
V kastrole promíchejte 250 ml rebarborové šťávy s výše uvedenou směsí a kostkami másla a zahřívejte na nízkém stupni za neustálého promíchávání, až se máslo rozpustí a krém zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit! (Vznikla by míchaná vajíčka zvláštní chuti.)
-
Jakmile bude mít krém hustotu zakysané smetany, sundejte ho z plotýnky a případně protlačte sítem, aby byl úplně hedvábně hladký. Vmíchejte zbylou rebarborovou šťávu a případně kapku barviva pro krásnou barvu, vlijte do sklenek a nechte v ledničce nejméně 4 hodiny tuhnout. Vychladnutím krém zhoustne.
Rebarborový máslový krém
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborový máslový krém
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další neodolatelné recepty s rebarborou najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: