Najděte si recept
Na co máte chuť?

Raw čokoládovo-kokosové tyčinky
Suroviny (16 porcí)
Čokoládový korpus:
- mandle (2 hodiny máčené ve vodě) 200 g
- datle (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g
- strouhaný kokos 50 g
- kakaový prášek z nepražených kávových bobů 20 g
- Sůl 1 špetka
Krémová náplň:
- panenský kokosový olej 60 g
- kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g
- sirup z agáve 3 lžíce
- kokosový krém 60 g
- semínka z vanilkového lusku
Poleva:
Postup
- Veškeré ingredience z každé části celého dezertu vždy rozmixujte a dejte stranou (tedy např. ingredience na čokoládový korpus společně rozmixujte, dejte stranou a pokračujte ingrediencemi na krémovou náplň atd.).
- Do menšího pekáče nebo obdélníkové nádoby vtlačte připravený čokoládový korpus. Pomocí stěrky uhlaďte na korpus i připravenou krémovou náplň. Vrstvení dokončete čokoládovou polevou.
- Nakonec vše zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku na tři až čtyři hodiny. Po vyndání nakrájejte dezert na tyčinky nebo kostičky. Uchovávejte v mrazáku.
Raw čokoládovo-kokosové tyčinky, foto: Vařte zdravě jako my
Vařte zdravě jako my
Nejoblíbenější dietní recepty
Může být zdravý životní styl zábava? Ano. A dá se vařit zdravě a dietně tak, aby vám jídlo vykouzlilo na tváři úsměv? Ano. Zkuste to jako Kristýna Ostratická a Petra Lamschová, které se o to snaží již několik let v magazínu Dieta a vždy se u toho pobaví a nasmějí.
Kristýna miluje netradiční kombinace zdravých chutí, Petra zase saláty a maso. A tak pro vás připravily výběr toho nejlepšího, co spolu uvařily, umixovaly a upekly. A přidaly ještě něco ze své kuchyně. Dochutily to vše dobrou náladou, dokořenily smíchem – a zdravá kuchařka plná skvělých receptů je tu. Zkuste vařit a ochutnávat s nimi.
Vydalo nakladatelství Mladá Fronta, 184 stran, 279 Kč