Quiche s lososem a koprovou majonézou
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Quiche s lososem a koprovou majonézou
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Oblíbený recept na quiche s uzeným lososem od Cukrfree musíte vyzkoušet! :) Proto pokud máte klasickou kulatou formu o průměru cca 26 cm, použijte asi tak poloviční množství ingrediencí. To potom vyjde na cca 3 až 4 porce.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 170 ˚C. Mandlovou mouku vložte společně se zbývajícími ingrediencemi do kuchyňského robota a směs míchejte, dokud se nevytvoří pevné těsto.
-
Keramickou nádobu na pečení vymažte olivovým olejem, těsto do ní přemístěte a prsty rovnoměrně rozprostřete po dnu a stranách nádoby. Těsto poté vidličkou propíchejte, korpus vložte do trouby a pečte 10 minut.
-
Mezitím očistěte a nakrájejte brokolici na menší růžičky a šalotku nakrájejte na slabší plátky. Na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujte brokolici, poté přidejte šalotku a společně restujte 3–5 minut.
-
Do mísy (nebo do nádoby kuchyňského robota) vložte vejce, olivový olej, cream cheese, pecorino a sůl a pomocí metličky promíchejte tak, aby se vytvořila hladká hmota.
-
Hotový korpus nechte pár minut vychladnout a poté ho poklaďte cca ¾ množství lososa. Na něj rovnoměrně rozprostřete brokolici se šalotkou a vše opatrně zalijte vaječnou směsí.
-
Vršek poté ozdobte zbývajícím lososem, kapary a koprem. Vložte do trouby a pečte 30–35 minut (podle typu trouby), dokud quiche neztuhne.
-
Hotový quiche nechte vychladnout a podávejte společně s koprovou majonézou.
-
Koprová majonéza: Do vyšší nádoby vložte žloutek pokojové teploty. Přidejte hořčici, najemno nastrouhaný česnek, nasekaný kopr, citron a sůl a pomocí metličky promíchejte.
-
Po kapkách přidávejte olivový olej tak, že vždy přidávejte pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašlehejte, poté přidejte další a opět zašlehejte.
-
Takto postupně zašlehejte celé 4 lžíce olivového oleje, dokud nevznikne hladká majonéza.
Quiche s lososem a koprovou majonézou 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Quiche s lososem a koprovou majonézou 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree