Quiche s lososem a koprovou majonézou

Moje hodnocení
5x

Oblíbený recept na quiche s uzeným lososem od Cukrfree musíte vyzkoušet! :) Proto pokud máte klasickou kulatou formu o průměru cca 26 cm, použijte asi tak poloviční množství ingrediencí. To potom vyjde na cca 3 až 4 porce.

6 porcí
60 minut

Korpus: forma 24 x 34 cm

Korpus

Náplň

Koprová majonéza

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 ˚C. Mandlovou mouku vložte společně se zbývajícími ingrediencemi do kuchyňského robota a směs míchejte, dokud se nevytvoří pevné těsto.
  2. Keramickou nádobu na pečení vymažte olivovým olejem, těsto do ní přemístěte a prsty rovnoměrně rozprostřete po dnu a stranách nádoby. Těsto poté vidličkou propíchejte, korpus vložte do trouby a pečte 10 minut.
  3. Mezitím očistěte a nakrájejte brokolici na menší růžičky a šalotku nakrájejte na slabší plátky. Na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujte brokolici, poté přidejte šalotku a společně restujte 3–5 minut.
  4. Do mísy (nebo do nádoby kuchyňského robota) vložte vejce, olivový olej, cream cheese, pecorino a sůl a pomocí metličky promíchejte tak, aby se vytvořila hladká hmota.
  5. Hotový korpus nechte pár minut vychladnout a poté ho poklaďte cca ¾ množství lososa. Na něj rovnoměrně rozprostřete brokolici se šalotkou a vše opatrně zalijte vaječnou směsí.
  6. Vršek poté ozdobte zbývajícím lososem, kapary a koprem. Vložte do trouby a pečte 30–35 minut (podle typu trouby), dokud quiche neztuhne.
  7. Hotový quiche nechte vychladnout a podávejte společně s koprovou majonézou.
  8. Koprová majonéza: Do vyšší nádoby vložte žloutek pokojové teploty. Přidejte hořčici, najemno nastrouhaný česnek, nasekaný kopr, citron a sůl a pomocí metličky promíchejte.
  9. Po kapkách přidávejte olivový olej tak, že vždy přidávejte pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašlehejte, poté přidejte další a opět zašlehejte.
  10. Takto postupně zašlehejte celé 4 lžíce olivového oleje, dokud nevznikne hladká majonéza.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrfree

Cukrfree Cukrfree

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.


Přečtěte si také

Recepty