Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Punjabi Dal Makhani

6 porcí
nad 2 hodiny
Punjabi Dal Makhani
Punjabi Dal Makhani Autor: My Cooking Diary
K této krémové čočce se nejvíce hodí rýži basmati nebo indický chléb naan. Pokud takovou možnost nemáte, určitě si na tomto jídle pochutnáte i jen tak. :)
Reklama

Článek

Salát ze zelené čočky Foto:

22 nejlepších receptů s čočkou

Luštěniny patří mezi velmi zdravé potraviny, které by měl do jídelníčku zařadit každý. Obsahují spoustu zdraví prospěšných látek a jsou i významným zdrojem bílkovin....

Suroviny (6 porcí)

Čočkový základ:

Rajčatový základ:

Reklama

Postup

  1. Nejdřív je potřeba namočit fazole a čočku alespoň na 8 hodin do velkého množství vody.
  2. Poté luštěniny propláchněte a přendejte do velkého hrnce společně se vším ostatním (voda, koření, zázvor a česnek).
  3. Vařte na mírném plameni tak hodinu a půl pod pokličku. Po uvaření vyndejte ze směsi bobkové listy, zázvor a celý česnek.
  4. V mezičase nakrájejte šalotku najemno, oloupejte a nastrouhejte zázvor a nasekejte najemno česnek.
  5. Těsně před koncem vaření čočky a fazolí začněte v dalším hrnci dělat rajčatový základ.
  6. Na oleji nechte změknout šalotku, pak přidejte česnek a chvíli nato najemno nastrouhaný zázvor. Přibližně půl minuty nechte rozvonět a pak přidejte všechno koření a rajčatový protlak.
  7. Směs nechte další minutu opékat a pak přidejte drcená rajčata a nechte přivést k varu. Ve chvíli, kdy se začne rajčatový základ vařit, přidejte sůl a směs uvařené čočky a fazolí.
  8. Všechno pořádně promíchejte dohromady, stáhněte plamen na úplné minimum a nechte vařit minimálně dvě hodiny. Čím déle, tím lépe.
  9. Během vaření doporučujeme dost často míchat, aby se jídlo nepřipálilo. Důležité je mít plotnu na co nejnižší stupeň.
  10. Podle potřeby a hustoty pak během vaření přidávejte vodu a ochutnávejte. Po několika hodinách vaření přidejte máslo a nechte směs ještě pořádně provařit.
  11. Na úplný závěr přidejte smetanu (v pokojové teplotě) a nechte finálně projít varem. Při podávání zasypejte čerstvým koriandrem.
Reklama

Punjabi Dal Makhani Foto: Punjabi Dal Makhani Foto: Punjabi Dal Makhani Foto: Punjabi Dal Makhani; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama