Suroviny
- listové těsto (domácí či kvalitní kupované máslové listové těsto) 400 g
- vanilkový pudink (klasický ) 1 balíček
- plnotučné mléko 500 g
- vanilkový cukr (moučkový ) 2 lžíce
- sušené rozinky 80 g
- rum (tuzemák na namočení rozinek)
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.
- Pudink připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout – musí být opravdu chladný!
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Těsto rozválejte do velkého obdélníku.
- Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec pudink nedávejte, protože při zamotání se tam dostane sám a nevyteče.
- Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5–2 cm tlusté.
- Šneky přendejte na plech.
- Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.
- Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády.
Pudinkoví šneci z listového těsta 2 Zdroj: Milluji