Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pudinkoví šneci z listového těsta
Rádi pečete z listového těsta a hledáte inspiraci na další recepty? Máme pro vás perfektní nápad, pudinkové šneky. Z domácího těsta jsou zdaleka nejlepší, recept na něj tu také najdete!
do 1 hodiny
16 ks I porcí
Suroviny (16 ks I porcí)
- domácí či kvalitní kupované máslové listové těsto 400 g
- klasický vanilkový pudink 1 balíček
- plnotučné mléko 500 g
- vanilkový moučkový cukr 2 lžíce
- rozinky 80 g
- tuzemák na namočení rozinek
- vejce 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.
- Pudink připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout – musí být opravdu chladný!
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Těsto rozválejte do velkého obdélníku.
- Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec pudink nedávejte, protože při zamotání se tam dostane sám a nevyteče.
- Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5–2 cm tlusté.
- Šneky přendejte na plech.
- Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.
- Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)