Pudinkoví šneci z listového těsta

Moje hodnocení
3x

Rádi pečete z listového těsta a hledáte inspiraci na další recepty? Máme pro vás perfektní nápad, pudinkové šneky. Z domácího těsta jsou zdaleka nejlepší, recept na něj tu také najdete!

16 porcí
60 minut

Suroviny

  • domácí či kvalitní kupované máslové listové těsto 400 g
  • klasický vanilkový pudink 1 balíček
  • mletý mák (plnotučné mléko) 500 g
  • vanilkový moučkový cukr 2 lžíce
  • smetana ke šlehání (rozinky) 80 g
  • tuzemák na namočení rozinek
  • vejce 1 ks

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.
  2. Pudink připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout – musí být opravdu chladný!
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Těsto rozválejte do velkého obdélníku.
  5. Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec pudink nedávejte, protože při zamotání se tam dostane sám a nevyteče.
  6. Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5–2 cm tlusté.
  7. Šneky přendejte na plech.
  8. Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.
  9. Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty