reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pudinkoví šneci z listového těsta
Autor: Milluji Pudinkoví šneci z listového těsta

Pudinkoví šneci z listového těsta

Hodnoceno: 3x
Rádi pečete z listového těsta a hledáte inspiraci na další recepty? Máme pro vás perfektní nápad, pudinkové šneky. Z domácího těsta jsou zdaleka nejlepší, recept na něj tu také najdete!
do 1 hodiny
16 ks I porcí

reklama

Postup

  1. Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.
  2. Pudink připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout – musí být opravdu chladný!
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Těsto rozválejte do velkého obdélníku.
  5. Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec pudink nedávejte, protože při zamotání se tam dostane sám a nevyteče.
  6. Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5–2 cm tlusté.
  7. Šneky přendejte na plech.
  8. Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.
  9. Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády.

Pudinkoví šneci z listového těsta
Autor: Milluji Pudinkoví šneci z listového těsta

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)