archiv Kantýna

Proslulý tatarák z Kantýny

Moje hodnocení
7x

Hovězí tatarák je v Česku oblíbenou chuťovkou a najdete ho na jídelním lístku v mnoha restauracích. Některé si ale získaly proslulost a milovníci masa se do nich vracejí právě na tatarák. Mezi ně bezpochyby patří pražská Kantýna, kde podávají tatarský biftek jemně dochucený, aby vynikla chuť masa, a k němu nasucho opečené topinky z kváskového chleba. Jednoduše dokonalé...

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • hovězí zadní (vrchní nebo spodní šál) 1 kg
  • drcený zelený pepř 12 g
  • nadrobno nasekaná šalotka 60 g
  • zastudena lisovaný slunečnicový olej 30 ml
  • žloutek (žloutky) 5 ks
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • sůl (špetka soli)

K podávání

  • řeřicha
  • česnek
  • nasucho opečené topinky

Postup přípravy

  1. Maso nahrubo umelte.
  2. Smíchejte ho s ostatními surovinami, ozdobte řeřichou a podávejte s nasucho opečenými topinkami a stroužkem česneku.

Kantýna aneb řezníci, kuchaři a oheň

V centru Prahy mají svůj chrám všichni milovníci masa. Kantýna ve velkorysém prostoru nabízí bufet s lahůdkami z českého hovězího a vepřového masa, které můžete zapít Plzeňským pivem. Gurmáni nedají dopustit na jejich hovězí carpaccio a tatarák, potěšit se můžete pomalu taženými kousky masa a zajíst je křupavým bramborákem nebo si dejte výborný burger. Večery pak patří večeřím od kosti – několik pečlivě vybraných chodů ve společnosti řezníka, který vám vše vysvětlí a provede vás tímto nezapomenutelným zážitkem. Součástí Kantýny je i řeznictví, kde pořídíte domů skvělé maso třeba na grilovačku.

Kantýna, Politických vězňů 1511/5, Praha 1

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kantýna


Přečtěte si také

Recepty