Suroviny
- hovězí maso (hovězí zadní (vrchní nebo spodní šál)) 1 kg
- šalotka (nadrobno nasekaná ) 60 g
- slunečnicový olej (zastudena lisovaný ) 30 ml
- žloutek 5 ks
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1/2 citronu
- zelený pepř (drcený ) 12 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Maso nahrubo umelte.
- Smíchejte ho s ostatními surovinami, ozdobte řeřichou a podávejte s nasucho opečenými topinkami a stroužkem česneku.
Proslulý tatarák z Kantýny 2 Zdroj: archiv Ambiente
Kantýna aneb řezníci, kuchaři a oheň
V centru Prahy mají svůj chrám všichni milovníci masa. Kantýna ve velkorysém prostoru nabízí bufet s lahůdkami z českého hovězího a vepřového masa, které můžete zapít Plzeňským pivem. Gurmáni nedají dopustit na jejich hovězí carpaccio a tatarák, potěšit se můžete pomalu taženými kousky masa a zajíst je křupavým bramborákem nebo si dejte výborný burger. Večery pak patří večeřím od kosti – několik pečlivě vybraných chodů ve společnosti řezníka, který vám vše vysvětlí a provede vás tímto nezapomenutelným zážitkem. Součástí Kantýny je i řeznictví, kde pořídíte domů skvělé maso třeba na grilovačku.
Kantýna, Politických vězňů 1511/5, Praha 1
Kantýna Zdroj: archiv Ambiente