Suroviny
- bílé víno 500 ml
- jablečný ocet 2 lžíce
- voda (nebo rybí vývar) 1 litr
- černý pepř (celý ) 5 kuliček
- bobkový list 2 ks
- zelenina (kořenová (mrkev, celer, petržel, pórek)) 500 g
- cibule 1 ks
- kapr (Filety ) 4 ks (po 150 g)
- křen (malý kousek čerstvého )
- bramborová kaše (bramborové pyré k podávání)
Postup přípravy
- Víno, ocet a vodu nebo vývar uveďte do varu. Přidejte nahrubo podrcené kuličky pepře, bobkové listy a asi 1 lžíci soli.
- Očistěte zeleninu a z větší části ji nakrájejte na kostičky. Vsypte k vývaru spolu s cibulí a nechte asi 20 minut zvolna vařit.
- Vložte filety kapra a lehce vařte asi 15 minut. Zbylou zeleninu nakrájejte na úhledné tenké nudličky julienne, krátce je povařte ve vroucí osolené vodě a pak zchlaďte studenou vodou.
- Rybu vyndejte na talíře. Proužky zeleniny krátce prohřejte v troše vývaru, naaranžujte na rybu, navrch nastrouhejte trochu křenu a podávejte s bramborovým pyré.
Pošírovaný kapr s kořenovou zeleninou 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD