Pošírovaný kapr s kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
2x

Velmi neobvyklá, zato fantastická úprava naší nejoblíbenější ryby. Pomalé vaření v nakyslém nálevu dodá rybě výbornou a delikátní chuť.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • bílé víno 500 ml
  • jablečný ocet 2 lžíce
  • voda nebo rybí vývar 1 litr
  • pepř (celý černý pepř) 5 kuliček
  • bobkový list 2 ks
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, pórek) 500 g
  • cibule 1 ks
  • filety kapra 4 ks (po 150 g)
  • malý kousek čerstvého křenu
  • bramborové pyré k podávání

Postup přípravy

  1. Víno, ocet a vodu nebo vývar uveďte do varu. Přidejte nahrubo podrcené kuličky pepře, bobkové listy a asi 1 lžíci soli.
  2. Očistěte zeleninu a z větší části ji nakrájejte na kostičky. Vsypte k vývaru spolu s cibulí a nechte asi 20 minut zvolna vařit.
  3. Vložte filety kapra a lehce vařte asi 15 minut. Zbylou zeleninu nakrájejte na úhledné tenké nudličky julienne, krátce je povařte ve vroucí osolené vodě a pak zchlaďte studenou vodou.
  4. Rybu vyndejte na talíře. Proužky zeleniny krátce prohřejte v troše vývaru, naaranžujte na rybu, navrch nastrouhejte trochu křenu a podávejte s bramborovým pyré.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty