Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pomazánka z kozího žervé s bylinkami
Repertoár pomazánek rozšiřujeme každý rok a vždy nás nějaký recept mile překvapí. Třeba jako tento na variaci oblíbené pomazánky s kozím sýrem a žervé, tedy v podstatě s kozím žervé. K dochucení pak stačí pár čerstvých bylinek, trochu česneku... a je to!
do 10 minut
Žervé je klasika, ale které je to nejlepší?
Oblíbeným základem pro nejen jarní pomazánky je čerstvý sýr, který známe pod názvem žervé nebo smetanový sýr. Jeho hlavní složkou bývá mléko, smetana a sůl. Čím méně obsahuje dalších přísad, tím bývá kvalitnější. Pokud na produktu navíc spatříte logo biozebry či biolistu, máte jistotu, že byl vyroben z bio mléka od krav z ekologického chovu a splňuje podmínky ekologické produkce.
Suroviny
- bio čerstvý kozí sýr 200 g
- bio olivový olej 2 lžíce
- bio bílý jogurt 3 lžíce
- bio žervé 1 lžíce
- bio bylinky (petrželka + pažitka / máta + tymián) 2 lžíce
- sůl, pepř
- česnek 1 malý stroužek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kozí sýr, žervé a olej důkladně promíchejte nebo rozmixujte.
- V misce pak směs smíchejte s bylinkami nasekanými nadrobno.
- Ochuťte solí, pepřem a stroužkem rozetřeného česneku.
- Hotovou pomazánku dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky.
- Namažte na vybraný druh pečiva a na závěr ozdobte bylinkami, jedlými květy nebo čerstvou ředkvičkou.