reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pomazánka z kozího žervé s bylinkami
Autor: TZ (shutterstock) Pomazánka z kozího žervé s bylinkami

Pomazánka z kozího žervé s bylinkami

Hodnoceno: 3x
Repertoár pomazánek rozšiřujeme každý rok a vždy nás nějaký recept mile překvapí. Třeba jako tento na variaci oblíbené pomazánky s kozím sýrem a žervé, tedy v podstatě s kozím žervé. K dochucení pak stačí pár čerstvých bylinek, trochu česneku... a je to!
do 10 minut

reklama

Žervé je klasika, ale které je to nejlepší?

Oblíbeným základem pro nejen jarní pomazánky je čerstvý sýr, který známe pod názvem žervé nebo smetanový sýr. Jeho hlavní složkou bývá mléko, smetana a sůl. Čím méně obsahuje dalších přísad, tím bývá kvalitnější. Pokud na produktu navíc spatříte logo biozebry či biolistu, máte jistotu, že byl vyroben z bio mléka od krav z ekologického chovu a splňuje podmínky ekologické produkce.

reklama

Postup

  1. Kozí sýr, žervé a olej důkladně promíchejte nebo rozmixujte.
  2. V misce pak směs smíchejte s bylinkami nasekanými nadrobno.
  3. Ochuťte solí, pepřem a stroužkem rozetřeného česneku.
  4. Hotovou pomazánku dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky.
  5. Namažte na vybraný druh pečiva a na závěr ozdobte bylinkami, jedlými květy nebo čerstvou ředkvičkou.

 

Pomazánka z kozího žervé s bylinkami
Autor: TZ (shutterstock) Pomazánka z kozího žervé s bylinkami

reklama

reklama