Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- česnek 5 stroužků
- červené fazole (konzervované ) 800 g (2 plechovky)
- zeleninový vývar 900 ml
- citronová šťáva 2 lžíce
- koriandr (čerstvý k, podávání) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a 8 minut vše opékejte. Do hrnce pak přidejte utřené stroužky česneku a za stálého míchání nechte česnek cca 1 minutu zatáhnout.
- Vše zalijte vývarem, z plechovek s fazolemi sceďte přebytečný nálev a přidejte je do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem a cca polovinu polévky dejte stranou a rozmixujte. Rozmixovanou část pak opět vraťte do původního hrnce. Polévku podávejte s nasekaným koriandrem a pár kapkami citronové šťávy.
Polévka z červených fazolí Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově