Polévka z červených fazolí
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Polévka z červených fazolí
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Fazole jsou super surovina plná bílkovin a výborně se hodí pro přípravu krémové polévky. Pokud chcete zapůsobit, využijte efektní barevné mrkve, které dobře chutnají a ještě lépe vypadají.
Postup přípravy
-
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a 8 minut vše opékejte. Do hrnce pak přidejte utřené stroužky česneku a za stálého míchání nechte česnek cca 1 minutu zatáhnout.
-
Vše zalijte vývarem, z plechovek s fazolemi sceďte přebytečný nálev a přidejte je do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem a cca polovinu polévky dejte stranou a rozmixujte. Rozmixovanou část pak opět vraťte do původního hrnce. Polévku podávejte s nasekaným koriandrem a pár kapkami citronové šťávy.
Polévka z červených fazolí
Zdroj: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Polévka z červených fazolí
Zdroj:
Jíme zdravě ve městě i na venkově