Polévka z červených fazolí

Moje hodnocení
2x

Fazole jsou super surovina plná bílkovin a výborně se hodí pro přípravu krémové polévky. Pokud chcete zapůsobit, využijte efektní barevné mrkve, které dobře chutnají a ještě lépe vypadají.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • česnek 5 stroužků
  • konzervované červené fazole 800 g (2 plechovky)
  • zeleninový vývar 900 ml
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • čerstvý koriandr k podávání 1 hrst
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a 8 minut vše opékejte. Do hrnce pak přidejte utřené stroužky česneku a za stálého míchání nechte česnek cca 1 minutu zatáhnout.
  2. Vše zalijte vývarem, z plechovek s fazolemi sceďte přebytečný nálev a přidejte je do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem a cca polovinu polévky dejte stranou a rozmixujte. Rozmixovanou část pak opět vraťte do původního hrnce. Polévku podávejte s nasekaným koriandrem a pár kapkami citronové šťávy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty