Suroviny
- baby špenát (lístky ) 2 hrsti
- červená řepa (lístky ) 2 hrsti
- červená řepa (předvařená) 2 ks
- jablka (zelená ) 2 ks
- niva 200 g
- vlašské ořechy 1 hrst
- voda 50 ml
- olivový olej 100 ml
- dijonská hořčice 2 lžičky
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
- Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
- Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
PRIMA TIP: Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves, s.r.o., nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.
Podzimní salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky 2 Zdroj: akademiekvality.cz