Najděte si recept
Na co máte chuť?

Podzimní salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky
Na podzim můžou být saláty stále lehké a čerstvé, ale můžete je obohatit o „podzimní suroviny“. Tento salát s baby špenátem je ozdobený dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.
Suroviny
- lístky baby špenátu 2 hrsti
- lístky řepy 2 hrsti
- předvařená řepa 2 ks
- zelená jablka 2 ks
- niva 200 g
- vlašské ořechy 1 hrst
- voda 50 ml
- olivový olej 100 ml
- dijonská hořčice 2 lžičky
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
- Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte
a opepřete. - Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
PRIMA TIP: Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves, s.r.o., nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.