Akademiekvality.cz

Podzimní salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky

Moje hodnocení
5x

Na podzim můžou být saláty stále lehké a čerstvé, ale můžete je obohatit o „podzimní suroviny“. Tento salát s baby špenátem je ozdobený dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • lístky baby špenátu 2 hrsti
  • lístky řepy 2 hrsti
  • předvařená řepa 2 ks
  • zelená jablka 2 ks
  • niva 200 g
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • voda 50 ml
  • olivový olej 100 ml
  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • bílý vinný ocet 1 lžíce
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
  2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
  3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.

PRIMA TIP: Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves, s.r.o., nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty