Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"

3 porce
do 10 minut
Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"
Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák" Autor: archiv Sedlčanský Hermelín
Kdo by nemiloval naložený hermelín? Pokud si potrpíte na výrazné chutě, oceníte tento recept, ve kterém se snoubí hodně "voňavý" sýr a dobré pivo. Tohle je zkrátka chuťovka pro fajnšmekry.
Reklama

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Reklama

Postup

  1. Romadury rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte romadur a přiklopte.
  3. Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
  4. Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.
Reklama

Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"  Foto: Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák" ; foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama