Suroviny
- romadur (Sedlčanský ) 3 ks
- bílá cibule 1 ks
- červená cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- nakládané cibulky 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- bobkový list 3 ks
- slunečnicová semínka 1 hrst
- pivo (plzeňské) 200 ml
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- slunečnicový olej 150 ml
- pepř celý (černého) pár kuliček
- sůl 1 lžička
Článek
13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry
Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Postup přípravy
- Romadury rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
- Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte romadur a přiklopte.
- Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
- Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.