Těsto
- hladká mouka 230 g
- voda 120 ml
- olivový olej 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- droždí 1/4 kostky
- mozzarella
Postup přípravy
- Těsto můžete zadělat v domácí pekárně nebo postupovat klasicky (kvásek + hnětení). Já používám pekárnu, kam postupně dám vodu, olej, mouku, sůl a rozdrobené droždí a nechám těsto zadělat a vykynout.
- Náplň: Nastrouhejte asi 60 g parmazánu nebo sýru podobného typu. Ten přidejte do misky s vejcem a žloutkem, přidejte smetanu a čerstvě namletý pepř a vše důkladně prošlehejte, až vznikne hladká tekutina, na kousky sýru můžete použít ponorný mixér.
- Pancettu nakrájejte na menší kousky a na pánvi ji restujte, dokud nezačne zlátnout. Přiznám se, že u nás se nedá pancetta dost dobře sehnat, tak ji nahrazuji slovenskou slaninou (poznámka pro Hradečáky: ze slovenských specialit ve Futuru nebo na Kolibě).
- Po vykynutí těsta ho ideálně přímo na plechu s pečicím papírem nebo ve formě na pizzu prsty vytvarujte do placky tak, aby okraje tvořily takovou hráz pro tekutou náplň. Nyní na pizzu přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a dejte ji péct na 200 stupňů dokud sýr i těsto nezezlátne.
- Nakonec na téměř dopečenou pizzu přidejte orestovanou slaninu, čerstvý tymián (nemusí být) a vše zalijte vaječnou směsí. Nedosolujte, slanina a parmazán jsou slané dost. Takto připravenou pizzu dejte zapéct na pár minut do trouby a je hotovo!