návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pizza alla carbonara

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Pizza alla carbonara
Autor: Coolinářka Pizza alla carbonara
Špagety Carbonara si oblíbilo již nespočet strávníků se zájmem o italskou kuchyni. Pizza na stejný způsob tedy rozhodně zaboduje!

Suroviny

Těsto:

Postup

  1. Těsto můžete zadělat v domácí pekárně nebo postupovat klasicky (kvásek + hnětení). Já používám pekárnu, kam postupně dám vodu, olej, mouku, sůl a rozdrobené droždí a nechám těsto zadělat a vykynout.
  2. Náplň: Nastrouhejte asi 60 g parmazánu nebo sýru podobného typu. Ten přidejte do misky s vejcem a žloutkem, přidejte smetanu a čerstvě namletý pepř a vše důkladně prošlehejte, až vznikne hladká tekutina, na kousky sýru můžete použít ponorný mixér.
  3. Pancettu nakrájejte na menší kousky a na pánvi ji restujte, dokud nezačne zlátnout. Přiznám se, že u nás se nedá pancetta dost dobře sehnat, tak ji nahrazuji slovenskou slaninou (poznámka pro Hradečáky: ze slovenských specialit ve Futuru nebo na Kolibě).
  4. Po vykynutí těsta ho ideálně přímo na plechu s pečicím papírem nebo ve formě na pizzu prsty vytvarujte do placky tak, aby okraje tvořily takovou hráz pro tekutou náplň. Nyní na pizzu přidejte na kousky natrhanou mozzarellu a dejte ji péct na 200 stupňů dokud sýr i těsto nezezlátne.
  5. Nakonec na téměř dopečenou pizzu přidejte orestovanou slaninu, čerstvý tymián (nemusí být) a vše zalijte vaječnou směsí. Nedosolujte, slanina a parmazán jsou slané dost. Takto připravenou pizzu dejte zapéct na pár minut do trouby a je hotovo!

Pizza alla carbonara 2 Foto: Pizza alla carbonara; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Související témata: Italská kuchyně