Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně
Zdroj: Kuchařka z cest 2
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně
Zdroj:
Kuchařka z cest 2
Tento madeirský pokrm se na ostrově v Atlantském oceánu připravuje ve více variantách. Ve většině případů se jedná pouze o dušené maso ve víně a vývaru na cibulovém základu dochuceném rajčaty, česnekem a bobkovými listy. Někdy se navíc přidávají olivy černé, ale i zelené a občas i houby. Dokonce i smetana na závěrečné dochucení není podmínkou. Picado má jednoduše mnoho tváří i jmen, není totiž výjimkou toto jídlo ochutnat pod názvem picadinho, takže si ho upravte podle svých preferencí.
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na 2,5cm kostky, osolte je a opepřete. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm žampiony dozlatova. Vyjměte je a odložte.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Do hrnce přilijte 1 lžíci oleji a cibuli opečte dosklovita. Přidejte maso a restujte ho ze všech stran dozlatova, podle potřeby přilijte olej. Česnek oloupejte a prolisujte na tmavnoucí maso. Do hrnce přidejte houby, bobkové listy, rajský protlak, víno a vývar, promíchejte, přiklopte a duste 1 hodinu na středním stupni. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte vývar.
-
Jakmile maso změkne, vyjměte z omáčky bobkové listy a podle chuti přilijte smetanu. Na závěr vmíchejte olivy a podávejte s hranolky nebo smaženými bramborami.
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně 2
Zdroj: Kuchařka z cest 2
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně 2
Zdroj:
Kuchařka z cest 2