zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně
Autor: Kuchařka z cest 2 Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně

Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně

Hodnoceno: 3x
Tento madeirský pokrm se na ostrově v Atlantském oceánu připravuje ve více variantách. Ve většině případů se jedná pouze o dušené maso ve víně a vývaru na cibulovém základu dochuceném rajčaty, česnekem a bobkovými listy. Někdy se navíc přidávají olivy černé, ale i zelené a občas i houby. Dokonce i smetana na závěrečné dochucení není podmínkou. Picado má jednoduše mnoho tváří i jmen, není totiž výjimkou toto jídlo ochutnat pod názvem picadinho, takže si ho upravte podle svých preferencí.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na 2,5cm kostky, osolte je a opepřete. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm žampiony dozlatova. Vyjměte je a odložte. 
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Do hrnce přilijte 1 lžíci oleji a cibuli opečte dosklovita. Přidejte maso a restujte ho ze všech stran dozlatova, podle potřeby přilijte olej. Česnek oloupejte a prolisujte na tmavnoucí maso. Do hrnce přidejte houby, bobkové listy, rajský protlak, víno a vývar, promíchejte, přiklopte a duste 1 hodinu na středním stupni. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte vývar. 
  3. Jakmile maso změkne, vyjměte z omáčky bobkové listy a podle chuti přilijte smetanu. Na závěr vmíchejte olivy a podávejte s hranolky nebo smaženými bramborami. 
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně
Autor: Kuchařka z cest 2 Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně

reklama

Neplecha na plechu – Kuchařka z cest 2
Markéta a František Lorencovi

Volné pokračování deníku z cest blogerů Neplecha na plechu představuje 112 receptů se spoustou zajímavostí a příběhů. Ochutnáte tak osm světových kuchyní a nasajete místní atmosféru. Manželé Lorencovi milují cestování a vaření a své dvě vášně spojili v jednu, když se při prozkoumávání světa učili od původních obyvatel jejich rodinné recepty a lokální specialisty. Abyste si je mohli uvařit i v našich podmínkách, upravili je podle tuzemských surovin a našich chutí. Pojďte s nimi navštívit severská bistra, ostrov Madeiru, Japonsko i kočovné kmeny střední Asie, severní Německo, Švýcarsko i Jižní Tyrolsko. 

eshop.neplechanaplechu.cz

Související témata: Hlavní jídla