archiv akademiekvality.cz

Pečený květák v celku v hořčičném kabátku

Moje hodnocení
7x

V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!

2 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Květák nechte krátce povařit, stačí asi 10 minut.
  2. Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete.
  3. Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.

PRIMA TIP: Náš pan karfiol je jedním z vítězů soutěže Regionální potravina 2017 v Ústeckém kraji. Na své rodinné farmě ho po generace pěstuje zkušený zemědělec Petr Tůma.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty