Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
Zdroj: akademiekvality.cz
Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
Zdroj:
akademiekvality.cz
V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!
Postup přípravy
-
Květák nechte krátce povařit, stačí asi 10 minut.
-
Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete.
-
Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.
PRIMA TIP: Náš pan karfiol je jedním z vítězů soutěže Regionální potravina 2017 v Ústeckém kraji. Na své rodinné farmě ho po generace pěstuje zkušený zemědělec Petr Tůma.
Pečený květák v celku v hořčičném kabátku 2
Zdroj: akademiekvality.cz
Pečený květák v celku v hořčičném kabátku 2
Zdroj:
akademiekvality.cz