návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený květák v celku v hořčičném kabátku

Hodnoceno: 3x
2–4 porce
do 1 hodiny
Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
Autor: akademiekvality.cz Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Květák nechte krátce povařit, stačí asi 10 minut.
  2. Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete. 
  3. Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.  

PRIMA TIP: Náš pan karfiol je jedním z vítězů soutěže Regionální potravina 2017 v Ústeckém kraji. Na své rodinné farmě ho po generace pěstuje zkušený zemědělec Petr Tůma.

Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
Autor: akademiekvality.cz Pečený květák v celku v hořčičném kabátku
Související témata: pečený květák , Malá jídla