Pečené kuře à la bažant se slaninou a podlité pivem

Moje hodnocení
9x

Víte, proč se tento recept jmenuje „kuře á la bažant“? Tváří se totiž jako bažant kvůli výběru koření, které se hodí právě na zvěřinu. Za nás naprosto ideální volba pro víkendový obídek.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • naporcované kuře 1 ks (nebo 4 stehna)
  • slanina 200 g
  • cibule 2 ks
  • bobkový list 4 ks
  • nové koření 8 kuliček
  • jalovec 10 kuliček
  • sušený rozmarýn 1 lžička
  • kmín 1/2 lžičky
  • světlé pivo 250 ml
  • máslo 100 g
  • sůl

Postup přípravy

  1. Nakrájejte cibuli a slaninu na malé kostičky, které vložte spolu s kořením (kromě rozmarýnu s kmínem) na dno zapékací mísy nebo pekáčku.
  2. Kuře osolte, okmínujte, posypte rozmarýnem ze všech stran a vložte do pekáčku k cibuli, slanině a koření. Navrch položte plátky másla.
  3. Pečte v troubě na 180 °C asi 45 min, poté kuře otočte a pečte dalších 45 minut, dokud není kuřátko krásně propečené.
  4. Průběžně podle potřeby na kuře pokládejte máslo, podlévejte pivem a vzniklou šťávou celé kuře.
  5. Podávejte například s bramborovým knedlíkem.

TIP: Více kuře nezahušťuji, ale pokud máte rádi hustší výpek, tak kuře vyjměte z pekáčku a přendejte do jiného, který dáte do trouby, aby se udržovala teplota. Pekáč s výpekem dejte na sporák, zaprašte hladkou moukou, dobře rozmíchejte a nechte provařit cca půl hodiny. Kuře přendejte zpět a hotovo!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty