zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečené kuře á la bažant se slaninou a podlité pivem
Autor: Češka z Česka Pečené kuře á la bažant se slaninou a podlité pivem

Pečené kuře à la bažant se slaninou a podlité pivem

Hodnoceno: 8x
Víte, proč se tento recept jmenuje „kuře á la bažant“? Tváří se totiž jako bažant kvůli výběru koření, které se hodí právě na zvěřinu. Za nás naprosto ideální volba pro víkendový obídek.
do 2 hodin
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Nakrájejte cibuli a slaninu na malé kostičky, které vložte spolu s kořením (kromě rozmarýnu s kmínem) na dno zapékací mísy nebo pekáčku.
  2. Kuře osolte, okmínujte, posypte rozmarýnem ze všech stran a vložte do pekáčku k cibuli, slanině a koření. Navrch položte plátky másla.
  3. Pečte v troubě na 180 °C asi 45 min, poté kuře otočte a pečte dalších 45 minut, dokud není kuřátko krásně propečené.
  4. Průběžně podle potřeby na kuře pokládejte máslo, podlévejte pivem a vzniklou šťávou celé kuře.
  5. Podávejte například s bramborovým knedlíkem.

TIP: Více kuře nezahušťuji, ale pokud máte rádi hustší výpek, tak kuře vyjměte z pekáčku a přendejte do jiného, který dáte do trouby, aby se udržovala teplota. Pekáč s výpekem dejte na sporák, zaprašte hladkou moukou, dobře rozmíchejte a nechte provařit cca půl hodiny. Kuře přendejte zpět a hotovo!

Pečené kuře à la bažant se slaninou a podlité pivem
Autor: Češka z Česka Pečené kuře à la bažant se slaninou a podlité pivem

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz